Nino Raspudić za “nultu toleranciju”: Tko stvara klimu da bi Egipćani trebali imati neko pravo ilegalno prelaziti granicu

Nino Raspudić za “nultu toleranciju”: Tko stvara klimu da bi Egipćani trebali imati neko pravo ilegalno prelaziti granicu

Trojica pacijenata ozlijeđenih u jučerašnjoj teškoj prometnoj nesreći na autocesti kod Karlovca, a koji se nalaze u KBC-u Rijeka, stabilno su i izvan životne opasnosti, izvijestio je u nedjelju dr. Mirko Grgurev sa Zavoda za ortopediju i traumatologiju tog KBC-a.

Kako je naveo, u riječki KBC su u subotu primljene četiri ozlijeđene osobe, a jedna je otpuštena odmah nakon obrade u pratnji policije.

Od ostale trojice, nad jednim inicijalno zaprimljenim u Jedinici intenzivnog liječenja provedeni su dodatni dijagnostički postupci te je jutros prebačen na Zavod za ortopediju i traumatologiju. Na tom odjelu je smješten i drugi pacijent kojem su jučer operirane desna potkoljenica i šaka zbog prijeloma, a poslijeoperacijski tijek je uredan, rekao je dr. Grgurev, javlja N1.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Roditelji pretučenih maloljetnih Hrvata: Samo da se zna da su BBB Vukovar počeli premlaćivati i hrvatsku djecu od 13 i 14 godina. Neki napadači su bili i u Grčkoj

Treći ozlijeđeni je smješten na Zavodu za kardiotorakalnu kirurgiju te je i on u stabilnom stanju.

Odgovarajući na pitanja novinara, Grgurev je rekao da je s tim pacijentima otežana komunikacija te da ne znaju niti jedan jezik osim arapskog. U KBC-u nemaju podataka o njihovom identitetu ni dobi. Riječ je o mlađim osobama, a za jednu se pretpostavlja da je maloljetna.

Grgurev ocjenjuje da bi se, prema sadašnjem tijeku oporavku, sva trojica mogla otpustiti iz bolnice za nekoliko dana.

U nesreći kod Karlovca smrtno su stradale tri osobe dok ih je 12 ozlijeđeno. Ozlijeđeni su prevezeni na liječenje u karlovačku i ogulinsku bolnicu te KBC-e Rijeka i Zagreb.

Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo izvijestilo je jučer kako je prometnu nesreću skrivio vozač automobila mađarskih oznaka koji je zbog nepropisne vožnje udario u ogradu, vozilo mu se zanijelo i prešlo na suprotnu traku te frontalno udarilo u automobil hrvatskih oznaka. Po neslužbenim podacima, u vozilu mađarskih oznaka bili su migranti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Oglasilo se srpsko ministarstvo o tučnjavi u Vukovaru: Tvrde da u tučnjavi nisu sudjelovali Srbi. Roditelji stradale djece optužuju jednu hrvatsku navijačku skupinu

Nino Raspudić je, obrativši se medijima, istaknuo svoje nezadovoljstvo zbog prisutnosti Egipćana u vozilu i postavio pitanja o razlozima njihova ilegalnog prelaska granice.

Pozvao je na nultu toleranciju prema ilegalnim migracijama te naglasio potrebu za slanjem vojske na granicu kao preventivne mjere.

“Ovdje smo vidjeli u ovom automobilu 12 Egipćana. Što ti Egipćani rade u Hrvatskoj? Zašto su ilegalno prešli granicu? Tko stvara klimu da bi oni kao trebali imati neko pravo ilegalno prelaziti granicu i kršiti zakon o prelasku granice? Mi smo od početka vrlo jasni i čvrsti po toj temi i ovo će biti jedna od ključnih tema izbora. Na Zapadu se priča promijenila, više ih ne žele. Mi ćemo ih tu morati držati i hraniti ili plaćati 20.000 eura po glavi ako ih nećemo otjerati. I ovo je jedna omča na vratu Hrvatske za što Hrvatska nikome nije ni kriva ni dužna”, poručio je Raspudić.

Foto: Hina