Okupljanje komunističkih nostalgičara u Kumrovcu: To je dan mladosti i radosti za HNS-ova načelnika

Okupljanje komunističkih nostalgičara u Kumrovcu: To je dan mladosti i radosti za HNS-ova načelnika

Načelnik Kumrovca HNS-ov Robert Šplajt  na manifestaciji pod nazivom „Dan mladosti – radost” očekuje 15-ak tisuća posjetitelja, ističe i kako tamo ne želi nikakvo politikantstvo, a političarima poručuje da će se, dođu li s određenim porukama, izgubiti u masi.

“Dan mladosti – radosti” je jedna zabava, fešta. Tu ne želimo nikakvo politikantstvo, želimo jednostavno da Kumrovec bude pozitivni predstavljen i da ljudi shvate da tu nema nikakvog ideološkog djela, da jednostavno tu želimo ljudima omogućiti dobru zabava”, kazao je u petak načelnik Šplajt dodavši kako organizatori posjetiteljima nude samo dobru zabavu, pišu 24sata.

Današnje događanje, po pisanju medija, zasmetalo je nekim braniteljskim udrugama koje su tražile zabranu skupa te isticanje i korištenje zastave bivše države, a župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar rekao je da “u jednu ruku može shvatiti njihove stavove”.

“Ja kao hrvatski branitelj mogu razumjeti reakcije hrvatskih branitelja, u jednom dijelu, pogotovo kada se s bivšom jugoslavenskom zastavom sa zvijezdom petokrakom ušlo u Vukovar. Svatko tko je bio tamo, tko je onda bio u odori hrvatske vojske, svaki čovjek koji je to gledao na televiziji, naravno da ga osjećaji tjeraju da ima averziju prema tome”, rekao je Kolar ali i naglasio da se treba poslati jasna poruka da to niti je bila JNA niti Titova armija.

Da je bila JNA ne bi, kazao je, napadala ni Hrvatsku ni Sloveniju, a “u njoj bi bili i Kosovari, i Makedonci, a njih nije bilo.

Foto: Sinša Kalajdžija/Hina