Igraju Srbi iz Hrvatske protiv Hrvata iz Srbije: Hoće li i ovo biti utakmica visokog rizika?

Igraju Srbi iz Hrvatske protiv Hrvata iz Srbije: Hoće li i ovo biti utakmica visokog rizika?

Predsjednik Sportskog društva Srba u Hrvatskoj Milan Martinović nedavno je boravio u Srbiji gdje se sastao s predstavnicima Nogometnog saveza Srbije vezano uz pripreme utakmice reprezentacija Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije koja će se odigrati 15. srpnja u Tavankutu.

– Dogovoreno je da oni materijalno i novčano pomognu Hrvatima kao organizatorima utakmice, a bilo je riječi i o eventualnom prijenosu utakmice na Sportklubu o čemu će se konačni dogovor postići krajem maja, rekao je Martinović za Novosti.

Pripreme za utakmicu bile su tema razgovora Martinovića s predstavnicima ZVO-a s kojima su dogovoreni brojni detalji. – Okosnicu reprezentacije čine igrači koji su već igrali utakmice za nju; radi se o igračima klubova druge i nižih liga, Srbima po nacionalnosti. Jedini uvjet je da moraju biti amateri, odnosno da ne mogu imati profesionalne ugovore, rekao je i dodao da će u reprezentaciji biti 12 igrača iz istočne Hrvatske  i deset s područja Like, Banije, Korduna, Dalmacije, Gorskog kotara i zapadne Slavonije.

Martinović se osvrnuo i na predstojeće utakmice s reprezentacijama drugih nacionalnih manjina. – Talijanska manjina je iskazala interes pa ćemo raditi na planiranju te utakmice. U kontaktu smo i s predstavnicima mađarske manjine s obzirom na to da u suradnji s HNS-om planiramo turnir reprezentacije nacionalnih manjina na razini Hrvatske. Taj turnir bi bio održan krajem ove ili početkom naredne godine pod pokroviteljstvom UEFA-e, najavio je Martinović.

Foto: Admir Buljubašić/Hina