Optuženi Drago Roksandić: Znam tko su fakultetski notorno poznati seksualni nasrtljivci, i to na celebrity razini

Optuženi Drago Roksandić:  Znam tko su fakultetski notorno poznati seksualni nasrtljivci,  i to na celebrity razini

Nakon što je Povjerenstvo Filozofskog fakulteta u Zagrebu donijelo odluku o slučaju professora emeritusa Drage Roksandića, sa zaključkom da je dolazilo do opetovanog i teškog seksualnog uznemiravanja studentica, javio se umirovljeni profesor Roksandić.

Tvrdi da je predložio pokretanje tri postupka – prvi protiv fakultetskog Povjerenstva za zaprimanje prijava za spolno uznemiravanje, drugi protiv profesora Nevena Budaka i treći protiv profesorice Zrinke Blažević, javlja Jutarnji list.

Mediji su, podsjetimo, objavili priče više studentica koje su tvrdile da su uznemiravane od profesora Roksandića, a sve je počelo sa slučajem tadašnje studentice Filozofskog Zrinke Blažević. Njezin je identitet objavio sam Roksandić, i to nakon što je portal Telegram objavio njegovo ime. 

Roksandić u novome priopćenju navodi kako od v.d. dekana Filozofskog Miljenka Jurkovića nije dobio nikakav odgovor na prijedlog pokretanja triju postupaka, „ako se odgovorom ne smatra medijski linč, što je jedino što neki ljudi na zagrebačkom Filozofskom fakultetu i u njima glasnogovorničkim medijima znadu“.

Drago Roksandić priložio je u priopćenju pismo upućeno v.d. dekanu Jurkoviću. U njemu navodi kako je prije dva mjeseca prekinuo fakultetsku komunikaciju „glede objeda, laži i kleveta na moj račun“ te konstatira da ni u jednom njemu poznatom slučaju nije bilo riječi o seksualno nasrtljivom ponašanju. Paralelno, tvrdi kako zna tko su „fakultetski notorno poznati seksualni nasrtljivci i to na celebrity razini, koje, koliko znam, još uvijek nitko ne procesuira“.

Foto: Hina