Osuđen na 31 godinu: Nako svađe ubio dvojicu i dvojicu teško ranio

Osuđen na 31 godinu: Nako svađe ubio dvojicu i dvojicu teško ranio

Županijski sud u Širokom Brijegu osudio je na 31 godinu zatvora Jozu Jasaka koji je prošlog ljeta nedaleko od Gruda ubio dvojicu i dvojicu teško ranio, javlja portal Klix.ba

Naime, 50-godišnji Jasak je zapucao nakon svađe kojoj povod nije poznat. Nakon verbalnog obračuna, otišao je do svoje kuće pa se vratio s kalašnjikovom i zapucao.

Ova kazna, od 31. godine zatvora jedna je od najviših izrečenih kazni u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, svađa u jednom kafiću u mjestu Gorica u općini Grude u Bosni i Hercegovini prerasla je u krvoproliće. Nakon verbalnog sukoba uslijedio je kaos. Napadač Jozo Jasak se vratio s kalašnjikovom te ispalio rafal prema ljudima koji su bili ispred kafića. Dvojica muškarca su ubijena, a dvojica ozlijeđena – jedan teže, drugi lakše. Policija je objavila da je počinitelj uhićen.

“Noćas oko tri sata iza ponoći u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar iz Gruda dovezene su dvije muške osobe sa prostrjelnim ranama”, kazala je Adrijana Pandža, glasnogovornica Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

“Ništa, čuo sam samo pucnjavu, ali nisam računao da je netko u nekoga pucao. Računao sam puca netko u zrak, pijanska, dernek”, kazao je susjed.

“Žalosno i stvarno neponovljivo, nikad se ovako nešto nije desilo kao što je ovo noćas”, tvrdi drugi susjed.

Foto: Instagram