Otac djece koju je napao pas: Tražit ću najstrožu kaznu za vlasnika. A totalno je zakazao i Dumovec

Otac djece koju je napao pas: Tražit ću najstrožu kaznu za vlasnika. A totalno je zakazao i Dumovec

Šokantno jutro pred školom u zagrebačkom naselju Gornje Vrapče. Podivljali pas napao je prvo djevojčicu, zatim i njezina brata, a potom odrasle koji su ih išli zaštiti.

Tom opasnom belgijskom ovčaru to nije prvi put, na što su stanovnici i upozoravali, a o horor scenama svjedoči i snimka nadzorne kamere.

Otac napadnute djece Bernard Čol RTL-ovoj reporterki Ani Mlinarić je kazao kako su njegova kćer i sin u šoku.

“Svi smo u šoku. Došao sam reći da apeliram na sve službe koje su odgovorne na ovakve stvari da počnu raditi svoj posao da više niti jedno dijete ne bude žrtva ovakvog nasilja, da ne nosi kroz život fizičke i psihičke posljedice koje će moja djeca nositi”, kazao je.

Na pitanje tko je reagirao, a tko zakazao, Čol decidirano odgovara – svi.

“Prvo vlasnik. Tražit ću najstrožu moguću kaznu, neću odustati niti jedne sekunde. A ostali – Dumovec. Pas je bio na tri dana na promatranu, a oni su ga pustili van”, kazao je.

Kazao je i kako su sve prijavili policiji koja je odvela psa i vlasnika te da čekaju daljnje postupanje. Kazao je i kako će njegova djeca svaki dan morati dolaziti u bolnicu.

Marko Bosiljko iz Gornjeg Vrapča kazao je za RTL kako u tom kvartu desetljećima probleme prave psi koji se, kako je istaknuo, šeću na daljinski.

“Vlasnici koji puste pse da se šeću kao da je javna livada, što nije. Ti svi psi kao ne grizu, ali nitko od njih ne zna kako se ponašaju i s čim se može suočiti. Moje dijete svakodnevno kada ide u školu suočavamo se s istim problemom da me nazovu na mobitel i kažu da je neki pas na putu i da ne mogu proći. Razgovarali smo s ravnateljicom škole, ali nismo imali produktivan razgovor. Ravnateljstvo je puno puta sklopilo oči na probleme, navodili su imena vlasnika, neki od njih prate djecu u školu. Do dan danas problem nije riješen”, kazao je.

Bosiljko je kazao i kako je nekoliko puta prijavljivao napade pasa.

“Prijavi se jednom, drugi put, treći put pas se nađe na ulici. Prijavljujemo policiji i nadzornim tijelima. Apeliram na sva tijela koja se bave time da počnu taj problem ne marginalizirati i shvaćati ozbiljnije. Do sada nije bilo ozbiljnih žrtava. ovo je, na sreću ili žalost, prvi slučaj gdje se nešto ozbiljnije dogodilo, ali ne po život opasno. Možda je dobra opomena na vlasnike da kontroliraju životinje i odgovornije pristupe situaciji”, kazao je.

Ističe i da nakon prijave policija nekad obavi odličan nadzor, no nekad se uopće ne pojave.

“Često puta je bio problem kada psa ne bi uspjeli naći tamo gdje je prijavljen nego bi bio u kontroliranim uvjetima, u nečijem dvorištu i onda bi otišli”, kazao je.

Kazao je kako očekuje da svi počnu razmišljati o ovom problemu.

“S Mjesnim odborom je dogovoreno da se digne kaznena prijava protiv vlasnika. To je početak, a kraj je da se vlasnici opamete i počnu odgovornije ponašati prema svojim životinjama”, kazao je.

Na slici: Otac napadnute djece Bernard Čol i RTL-ova reporterka Ana Mlinarić

Foto: Screenshot/RTL