Otac mladog Hrvata koji je nestao u Beogradu: Muče me neke dileme

Otac mladog Hrvata koji je nestao u Beogradu: Muče me neke dileme

– Mateju je ovo bio prvi put da ide u Beograd i, da vam pravo kažem, nisam bio ni sada za to da ide baš tamo čekati Novu godinu. Ali, išao je s prijateljima koje zna još iz osnovne škole pa mi je ipak bilo nekako lakše – kaže nam ugledni vaterpolski sudac i dugogodišnji djelatnik splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nenad Periš.

On se sprema sutra zaputiti u Beograd potražiti svog sina Mateja (27) koji je tamo nestao na Staru godinu u dva i pol sata nakon ponoći, javlja Slobodna Dalmacija.

– Kad me je Matejev prijatelj preko kćerkinog Instagrama zatražio broj mobitela nakon dočeka Nove godine, odmah sam znao da nešto nije u redu, a naročito kada mi je rekao da je Matejev mobitel isključen – govori nam uvijek smireni Nenad koji avionom sutra leti za Beograd.

– Nemjerljivu mi pomoć u ovim teškim trenucima daju moji stari prijatelji iz Beograda – bivši vaterpolist Igor Milanović i državni tajnik za sport Srbije Darko Udovičić koji su angažirali sve snage i resurse u potrazi za mojim sinom. Zvali su me i iz našeg veleposlanstva u Beogradu, iz beogradske policije… Mediji svakog trenutka i tamo i u Hrvatskoj objavljuju informacije i fotografije mog Mateja. Izuzete su kamere iz tog kluba “Gotik”, gdje je viđen oko dva i pol iza ponoći.

Meni nije jasno kako zaštitarsko osoblje tog kluba ne zna gdje je iz njihovog kluba izišao moj sin. Kad su Matejevi prijatelji primjetili da ga nema mislili su da je s nekim društvom i nisu odmah na to obraćali pažnju. Ali, kada su ujutro pred odlazak iz kluba našli njegovu jaknu na vješalici u garderobi “Gotika”, a njega nije bilo, nastala je panika koja je kulminirala nakon što su shvatili da nije došao ni u zajednički apartman kojeg su u Beogradu unajmili – govori Periš.

– Muče me neke dileme: ispred kluba i u klubu nema nikakvih tragova krvi, kose ili bilo čega što bi ukazivalo na sukob. Nije mi jasno da nitko od osoblja “Gotika” nije vidio kada je i gdje je otišao moj sin. Apsolutno ništa, kao ni gosti koji su bili ispred kluba. Tučnjave nije bilo, nikakvog incidenta, a Mateja nema. Izuzete su sve kamere u “Gotiku” i na okolnim objektima i putovima koje se sada pregledavaju, valjda će one otkriti nešto – nada se otac koji pohvaljuje rad i suradnju beogradske policije. Oni su, bez da čekaju 48 sati nakon prijave nestanka punoljetne osobe, odmah pokrenuli potragu za Matejem – kaže Nenad Periš.

Foto: Hina