Otac premijera Andreja Plenkovića: Zarađujem prilično, ali ne mogu kupiti skupi automobil jer ne kradem

Otac premijera Andreja Plenkovića:  Zarađujem prilično, ali ne mogu kupiti skupi automobil jer ne kradem
Mario Plenković, otac hrvatskog premijera Andreja Plenkovića,  objasnio je zašto ne daje intervjue iako ga zovu brojne  redakcije  iz Hrvatske i Slovenije.
“Zovu iz raznih redakcija, mole za intervjue i komentare kad su teme slovensko-hrvatski odnosi, Večer, Delo, RTV… U tim medijima rade moji bivši studenti. Odbijam ih samo zato što me Andrej zamolio. Napravili smo dogovor da, dok je on premijer, ne ulazim u komentiranja. Nakon izbora dao sam samo jedan intervju prijatelju iz lista Večer , rekao je Mario Plenković dodajući da su u novinarstvu nekad i danas velike razlike.
Ističe da je novinarstvo na klizavom području, kao da idete skijati i uvijek postoji vjerojatnost da ćete pasti, ako niste dobar skijaš. Nekad je, pred 30 i više godina, postajala tzv. uređivačka politika. Ona danas nije prepoznatljiva.
Društvene mreže donijele su, ističe, novu medijsku dinamiku i nepredvidljivost. Čudi se što se Daliji Orešković daje toliko prostora u anketama.
Premijerov otac  govorio je i o svom životnom putu te naglasio da mu nitko ništa nije dao i da nikome nije dužan.
– Najvažnije je u životu biti skroman – kaže Plenković.  Kao da to želi potkrijepiti nečim konkretnim, kasnije je spomenuo da vozi 11 godina star Citroen Picasso. – Zarađujem prilično, ali ne mogu kupiti skupi automobil jer ne kradem, piše Večernji list.
Foto: Tomislav Pavlek/Hina