Najnovije istraživanje u Lici: Plenković bi mogao polomiti zube na Darku Milinoviću

Najnovije istraživanje u Lici: Plenković bi mogao polomiti zube na Darku Milinoviću

Izvanredni izbori za Skupštinu Ličko-senjske županije bit će više nego neizvjesni i vodit će se bitka za svaki glas, pokazuje najnovije istraživanje agencije Promocija plus.

Da su izvanredni izbori provedeni krajem veljače (uz izlaznost od 40 do 45 posto), HDZ bi dobio glasove 28,1 posto birača Ličko-senjske županije, što je pad od 0,7 postotnih bodova u odnosu na istraživanje iz sredine veljače kada nisu bile poznate sve liste. Na drugom mjestu je lista bivšeg HDZ-ovca i aktualnog župana Darka Milinovića sa 24,2 posto, što je rast od 1,4 postotna boda u odnosu na prošlu anketu, piše Jutarnji list.

To znači da je razlika u samo desetak dana između HDZ-a, koji je srušio proračun i inicirao izbore, te Milinovića smanjena sa šest na samo 3,8 postotnih bodova, što je manje od statističke pogreške koja iznosi 4,87 posto.

Lista Bura promjena koju nosi Ante Dabo, nezavisni gradonačelnik Novalje koji okuplja nezavisne gradonačelnike i načelnike iz ove županije, bilježi izbor od 11,2 posto, što je za 1,8 postotnih bodova više od prethodne ankete, a četvrti je HSP na čelu s gospićkim gradonačelnikom Karlom Starčevićem sa 6,9 posto. Oni bilježe blagi pad od 0,5 postotnih bodova u odnosu na prošlo istraživanje. Na petom mjestu je SDSS sa 5,4 posto, a na šestom SDP s pet posto. Slijedi lista Živog zida sa 4,6 posto i koalicijska lista HSLS-HNS sa 4,2 posto. Posljednja je lista BM 365 s izborom od 2,7 posto, a 7,7 posto je neodlučnih.

 

Foto: Mladen Volarić/Hina