Otkriveno koliku plaću ima predsjednik Uprave Croatia Airlinesa: Lijep iznos je zaradio i vječni Zlatko Mateša

Otkriveno koliku plaću ima predsjednik Uprave Croatia Airlinesa: Lijep iznos je zaradio i vječni Zlatko Mateša

Croatia Airlines objavio je koliki su bili primici njihove Uprave i članova Nadzornog odbora. Prema objavljenim podacima, jedini član Uprave Jasmin Bajić u 2023. godini imao je godišnju bruto 1 plaću od 103.902 eura. Iz navedenog iznosa nije moguće točno odrediti njegovu mjesečnu plaću, s obzirom da u tom iznosu mogu biti i isplate poput regresa i božićnice. Ako se izračun pojednostavi i zanemare takvi sporedni iznosi, može se pretpostaviti da njegova neto plaća iznosi oko 5.270 eura neto.

Bajićeva godišnja bruto 1 plaća 2023. godine bila je 11,25 posto veća nego 2022. godine, odnosno 43,32 veća nego 2021. godine. Te dvije godine njegova godišnja bruto 1 plaća iznosila je 703.687, odnosno 546.232 kune. S obzirom na poslovanje Croatia Airlinesa Bajić ni u 2023. nije dobio bonus, dok je iznos primitaka u naravi za korištenje složbenog automobila i za policu osiguranja u 2023. godini iznosio 13.209 eura, piše Forbes.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Karleuša govorila o Severini ispred Vučića i Dačića: Ona je prodala vjeru za nevjeru i za novac

Članovi Nadzornog odbora Zlatko Mateša, Zoran Barac i Mirko Tatalović za cijelu 2023. godinu isplaćen je bruto 1 iznos u visini 4633 eura po osobi, dok je Janko Mišić dobio 4415 eura. Na Skupštini društva nije prihvaćen prijedlog o imenovanju Mateše, Barca i Tatalovića u Nadzorni odbor na sljedeće četiri godine.

Na upit o razlozima neprihvaćanja njihovog imenovanja, iz Croatia Airlinesa su odgovorili kako je Zakonom o postupku primopredaje vlasti propisano je da se danom stupanja na dužnost Vlade Republike Hrvatske, na raspolaganje Vladi stavljaju mandati za obavljanje dužnosti, između ostalog Nadzornog odbora trgovačkih društava u kojima Republika Hrvatska ima većinski udio, što je slučaj društva Croatia Airlines.

Iz tog razloga, oni su stavili svoj mandat na raspolaganje. Njihovi mandati regularno će isteći 15.7.2024. godine, te će radi novog imenovanja biti sazvana nova skupština.

Foto: Hina