OTOK NA NOGAMA: Profesor se ušuljao učenicama u sobu i snimao ih dok su spavale

OTOK NA NOGAMA: Profesor se ušuljao učenicama u sobu i snimao ih dok su spavale

Pedesetdvogodišnji profesor jedne srednje škole na otoku prijavljen je za neovlašteno snimanje i seksualno uznemiravanje. Priveden je i određene su mu mjere opreza i to zabrana približavanja te zabrana uspostavljanja kontakta s dvije učenice. Trenutno se nalazi na slobodi, piše Slobodna Dalmacija.

Policiji je najprije pristupio ravnatelj srednje škole te je policiju informirao da su mu se obratili roditelji djece, a sporan je bio izlet srednjoškolaca u Italiji u razdoblju od 3. do 6. svibnja kada je jedna srednjoškolka prijavila da ju je profesor spolno uznemiravao.

U pratnji roditelja je došla i druga učenica te je policiji prijavila da ih je profesor na ekskurziji neovlašteno snimao. Ušao je u hotelsku sobu oko šest sati ujutro i fotografirao je nju i njezine prijateljice dok su spavale u svojim krevetima da bi im te fotografije koje je snimio na kraju i pokazivao. Profesor je priveden na Općinsko državno odvjetništvo uz ove dvije kaznene prijave, ali je nakon ispitivanja pušten na slobodu uz mjere opreza.

Kolege iz Slobodne Dalmacije zvali su i ravnatelja škole u dva navrata, ali se nije javljao. Iz tajništva škole su im rekli da je otišao u ispostavu te škole u jedno drugo mjesto.

O ovom događaju policija nije izvijestila radi zaštite djece i maloljetnika, a Općinsko državno odvjetništvo i dalje intenzivno radi ovu obradu.

Foto: Hina/Ilustracija