Ovo je policajac koji je pijan vozi 100 kilometara na sat: A onda je prebio mirnog građanina

Ovo je policajac koji je pijan vozi 100 kilometara na sat: A onda je prebio mirnog građanina

Zagrebački policajac koji je prošle subote, izvan dužnosti, pijan automobilom divljao na području Susedgrada, ispitan je pred Tužiteljstvom.

41-godišnji pripadnik Ekipe za očevid u BMW-u je bio s prijateljem kada je slijepom ulicom, gdje je ograničenje brzine 30, projurio brže od 100 kilometara na sat. Uspio se zaustaviti tek nakon što je probio ogradu, proklizao na livadu te udario u stupić, javlja RTL.

Nakon što je izišao iz vozila potukao se s nekoliko građana. Jednom je navodno slomio kosti lica zbog čega je s teškim tjelesnim ozljedama prebačen u bolnicu. I sam policajac zbog lakših tjelesnih ozljeda završio je u bolnici. Protiv njega je pokrenut disciplinski postupak i udaljen je iz službe.

Riječ je o slijepoj ulici koja je na kraju imala zaštitnu ogradu, no policajac je, ne mogavši se zaustaviti, pogodio ogradu, prošao kroz nju te se zaustavio nakon kratkog krivudanja na livadi iza ulice, nekoliko desetaka metara dalje.

Navodno su mu, vidjevši da nitko ne izlazi iz auta, neki od susjeda pritrčali.

Policajac je, prema tvrdnjama nekih susjeda, jednoga od njih iz čista mira udario šakom u glavu polomivši mu kosti lica.

Ubrzo je pozvana policija te je došlo nekoliko policajčevih kolega, nakon čega je priveden u postaju na kriminalističko istraživanje.

Policajac je u Heinzelovoj zaposlen na poslovima krim tehnike, no nismo uspjeli doznati točno na kojima.

Policija je izvijestila o događaju na svojim internetskim stranicama.

” 1. travnja oko 18.10 sati na području Susedgrada u Viljevskom putu, 41-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,40 g/kg, upravljajući osobnim automobilom marke BMW varaždinskih registarskih oznaka prouzročio prometnu nesreću da bi potom došlo do tjelesnog sukoba između vozača automobila i nekoliko građana. Liječnička pomoć vozaču i 58-godišnjem građaninu pružena je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh gdje je utvrđeno da je građanin teško ozlijeđen. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Foto: Screenshot/RTL