Smrt maturanta iz Poreča: Ravnatelj govorio o tome kako se učenici osjećaju i zašto traže pomoć stručnjaka

Smrt maturanta iz Poreča: Ravnatelj govorio o tome kako se učenici osjećaju i  zašto traže pomoć stručnjaka

Tim za krizne intervencije Istarske županije od jutra je u porečkoj srednjoj školi i pruža podršku i pomoć učenicima. S ravnateljem škole razgovarala je reporterka RTL-a Danas Petra Fabijan Kapov.

Devetero stručnjaka, psihologa, pedagoga i socijalnih radnika radi u četiri grupe, posebno s onom koja je bila uključena direktno u ovaj nesretni slučaj, ali i učenicima koji su s preminulim išli u školu. U popodnevnim satima u školu su na sastanak stigli i roditelji.

Reporterka RTL-a Danas razgovarala je s Krešimirom Bronićem, ravnateljem Srednje škole Mate Balota u Poreču .
Kazao je da će krizni tim boravit u školi dva dana, da su stigli jutros i odmah su se posvetili učenicima, onima koji su bili u neposredno uključeni u ovaj tragični slučaj.
Svi su bili na razgovorima i na savjetovanju

” Bitno je da su učenici došli u školu i na nastavu i na savjetovanje, da to što su doživjeli skupa prođu, da međusobno razmjenjuju iskustva, da se međusobno podržavaju, i da sa svojim razrednicima budu u okruženju na koji su navikli”, kazao je ravnatelj.

Tim za krizne intervencije održao je jutros jedan skupni sastanak s učenicima

“Pokušali su saznati s kojim problemima i frustracijama se susreću ovih dana. A onda su imali individualne razgovore s učenicima jer neki osjećaju veću potrebu za podrškom i to ne samo od roditelja i nastavnika nego traže i pomoć stručnjaka”, istaknuo je ravnatelj Bronić.

“I sutra ćemo držati nastavu, ali bez provjeravanja znanja. Nastavnici će sami procijeniti koliko i što mogu raditi. Roditelji su zadovoljni ovim postupkom, a i sami su osjećali potrebu da dobiju podršku”, zaključio je ravnatelj porečke škole.

Foto: Screenshot/RTL