Ovo je Sergej Ivanović u čijoj je kući umro gradonačelnik: Kako je spojio Bandića s moćnim šeikom

Ovo je Sergej Ivanović u čijoj je kući umro gradonačelnik: Kako je spojio Bandića s moćnim šeikom

Milan Bandić umro je za vrijeme druženja u kući Sergeja Ivanovića na kojem je bio još jedan Bandićev prijatelj, liječnik Gzim Redžepi. Bandićevog prijatelja Sergeja Ivanovića u javnosti se gotovo nije spominjalo.

Riječ je o 49-godišnjem poduzetniku koji je glavni zastupnik Nikea u Hrvatskoj. Sin je Pere Ivanovića,dugogodišnjeg direktora Slavije u doba socijalizma. Prije nego što je preuzeo Nike bio je trgovac automobilima.

No možda je i zanimljivije da je figurirao kao posrednik s arapskim šeikom Muhamedom Alabarom i njegovom tvrtkom Eagle Hills s kojom je Bandić potpisao memorandum o izgradnji takozvanog zagrebačkog Manhattana na mjestu današnjeg hipodroma, a dijelom i zagrebačkog Velesajma, javlja Index.

Kao posrednika s arapskim investitorom ga spominje i slovenski list Finance, u kontekstu projekta u Ljubljani, a spominje se i njegova uloga u projektu zagrebačkog Manhattana.

Bandića je oporba, a dijelom i struka, žestoko kritizirala zbog zagrebačkog Manhattana, a tražila se i njegova ostavka, a projekt je na kraju propao skupa s padom izmjena GUP-a za što Bandić nije dobio podršku svog partnera u skupština HDZ-a.

No Bandićevo prijateljstvo s Ivanovićem očito je preživjelo propast velikog posla s Arapima.

Inače, ime Sergeja Ivanovića se spominjalo i u optužnici Josipu Antiću Zefi za iznudu tešku više od 500 tisuća eura danas pokojnog Davora Golubića.

“Golubić je u strahu za svoj život nazvao Sergeja Ivanovića, rekao mu da je kuću prodao Antiću i da s njim sklopi kupoprodajni ugovor”, navodilo se u optužnici.

Na slici: Ivanović se nalazi između Bandića i šeika