Pavle Kalinić može mirno spavati: Bandić kaže da je zaštićen k’o lički medvjed

Pavle Kalinić može mirno spavati: Bandić kaže da je zaštićen k’o lički medvjed

Gradonačelnik Milan Bandić još jednom je pozvao građane na suradnju te da se pridržavaju uputa epidemiologa, posebice oni stariji. Bandić je poručio i kako još nije vrijeme za zatvaranje grada, kafića, restorana i slične mjere. “Kada povučete zadnji potez onda nema natrag, za to uvijek ima vremena, za sada Grad Zagreb ne razmišlja o tome”, kazao je.

Na zahtjev zagrebačke oporbe da se smijeni Pavle Kalinić, pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Bandić je odgovorio kako za to nema potrebe. “Prije ću ja sebe smijeniti nego Pavla. Pavle će biti zadnji smijenjen. Napravio je toliko dobrih stvari ovom gradu da zaslužuje biti na tom mjestu. Zaštićen je k’o lički medvjed”, odgovorio je Bandić novinarima, javlja N1.

Što se tiče javnog prijevoza, gradonačelnik je kazao da će u srijedu posjetiti ZET i tada donijeti odluku. Bandić je kazao i kako se još ne razmišlja o odgađaju sjednice zagrebačke Gradske skupštine.

Pročelnik gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jelić kazao je kako ulazimo u fazu kada je uz bolnički sustav potrebno u borbu protiv koronavirusa uključiti i primarnu zdravstvenu zaštitu. Podsjetio je da je osim šest ambulanti za prijem pacijenata sa sumnjom na koronavirus otvoren i besplatni telefon 0800 9999 na kojem građani mogu dobiti sve informacije.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina