Pavle Kalinić opisao kako se bori s koronom: Problem je maksimalan nedostatak snage, osjećao sam se kilavo

Pavle Kalinić opisao kako se bori s koronom: Problem je maksimalan nedostatak snage, osjećao sam se kilavo

Pavle Kalinić, pročelnik zagrebačkog ureda za upravljanje hitnim stanjima, pozitivan je na koronavirus, o čemu je govorio za Novi dan.

Rekao je kako ne zna gdje se zarazio, a što se tiče njihovih ureda i prijevoznih sredstava, sve je bilo dezinficirano. “Vrlo teško je reći gdje se to dogodilo, nismo uspjeli ustanoviti.”

Epidemiolozi su ga kontaktirali, rekao je, a njegovi kontakti su u samoizolaciji. “Međutim, teško je ustanoviti gdje je došlo do zaraze. To se toliko raširilo, mogli ste sjesti negdje pokupiti koronu u kafiću ili restoranu dok su još radili, bez da ste imali kontakt”, govori Kalinić.

“Par dana prije nego što sam osjetio simptome bio sam na selu i sve je bilo u redu, nakon trećeg dana osjećao sam se malo kilavo i ponovno otišao na testiranje. Problem je maksimalan nedostatak snage. Držim se svih pravila, pijem uglavnom vitamine, pokušavam se što manje kretati zbog nedostatka snage”, rekao je.

Kritizirao Vladu

“Činjenica je da ekipa koja vodi državu nije snašla. U Zagrebu je bio i potres, a još nema obnove. Donesen je zakon, ali još nema akata i nije upotrebljiv… Mnogi ljudi nemaju plina, tople vode i grijanja. Prilično je loša situacija, a Vlada se ponaša kao da se potres nije dogodio”, komentirao je.

Dokaz da je situacija u potpunosti izmakla kontroli je potpisivanje apela, smatra Kalinić “Tragedija u Hrvatskoj je da ovaj HDZ koliko god bio loš i nesposoban, ova oporba je duplo gora”, rekao je.

Foto: Daniel Kasap/Hina