Penava poslao jasnu poruku Plenkoviću: Podržavamo građane koji se odupiru nasilnom cijepljenju

Penava poslao jasnu poruku Plenkoviću: Podržavamo građane koji se odupiru  nasilnom cijepljenju

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, Mario Radić, zamjenik predsjednika DP-a i Stipo Mlinarić, saborski zastupnik DP-a u Vukovaru su održali konferenciju za medije na temu nasilnog uvođenja cijepljenja i neustavnog ucjenjivanja građana uvođenjem Covid potvrda od strane Stožera i Vlade RH.

Mlinarić: Inzistirat ćemo na dvotrećinskom izglasavanju mjera Stožera u Hrvatskom saboru

“U ime Domovinskog pokreta tražit ćemo da se sve mjere Stožera izglasaju u Hrvatskom saboru dvotrećinskom većinom. Sabor je najviše zakonodavno tijelo u Hrvatskoj i mislimo da takve restriktivne mjere kojima se ograničavaju prava ljudima ipak treba izglasati Sabor i Domovinski pokret će na tome inzistirati”, uvodno je poručio Mlinarić te se potom osvrnuo na osvrt HUBOL-a i na Hrvatsku biskupsku konferenciju na kojoj su biskupi dali potporu ljudima koji se ne žele cijepiti.

“Nama su ’91. u Vukovaru značili i liječnici, i doktori koji su liječili u vukovarskoj bolnici, ali nam je značila i krunica koju smo nosili oko vrata, značila nam je i vjera te bismo molili da ne zbunjuju javnost i da se ne prave svađe između takve dvije, rekao bih institucije, koje hrvatskom narodu puno znače”, kratak je bio Mlinarić.

Radić: Podsjećam da je Hrvatska članica Vijeća Europe kojem je glavna tajnica Marija Burić Pejčinović

Radić se osvrnuo na Rezoluciju 2361 Vijeća Europe donesenu u siječnju 2021. godine prema kojoj “Treba osigurati da se građani informiraju o cijepljenju koje nije obavezno i ne smije nitko vršiti politički, socijalni i drugi pritisak na cijepljenje, ako to ne žele sami, kao i da treba osigurati da nitko ne bude diskriminiran zbog toga što nije cijepljen zbog mogućih zdravstvenih rizika ili ne želi biti cijepljen.”

“To je Deklaracija Vijeća Europe, podsjetio bih sve ovdje prisutne da je Hrvatska članica Vijeća Europe, da trenutno ima glavnu tajnicu Vijeća Europe Mariju Burić Pejčinović i da su to rezolucije koje bi se trebale na neki način i povinovati”, izjavio je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta.

Radić je potom pozvao sve hrvatske institucije da omoguće svima onima koji se žele cijepiti da se cijepe, ali isto tako da ne prisiljavaju one koji to ne žele učiniti. Komentirao je i testove koji sa sutrašnjim danom idu u uporabu.

“Podsjetio bih neke u Stožeru da nisu samo državne institucije u zdravstvu, postoje i privatne poliklinike, a tu već dolazimo do nesuvislosti. Što se tiče tih testova, dobro znamo svi skupa da i cijepljeni i necijepljeni prenose virus tako da je naš stav što se tiče testova da svi moraju biti besplatni jer mi svi plaćamo zdravstveno osiguranje i princip mora biti ili se svi testiraju ili nitko. Mislim da je ovaj cijeli dio pitanje ljudskih prava, a ne zdravstveno pitanje”, jasan je bio Radić.

Penava Premijeru i Stožeru: Osuđujete li prijetnje necijepljenima u Australiji ili ćete sprovesti istu agendu u Hrvatskoj?

Predsjednik Domovinskog pokreta poručio je kako se dugogodišnja kriza upravljanja Hrvatskom posebno razbuktala u ovom pandemijskom razdoblju te se sada, tvrdi Penava, približila kritičnoj točki gdje hrvatskom društvu prijeti pad u ponor socijalnog kaosa, a uzrok su nesuvisle, nekonzistentne, politički motivirane odluke Stožera koje su, prema Penavi, dovele do podjele hrvatskog društva na cijepljene i necijepljene.

“Ono što nama naš Ustav garantira, što nam REPUBLIKA HRVATSKA garantira, svakom svom građaninu je sloboda izbora. Nažalost, nepromišljenim potezima, izjavama i politikanstvom doveli smo društvo na rub ponora. Neprimjerenim izjavama praktično da se necijepljene gleda kao nekakvu nižu kastu, kao nekoga kome se prijeti, kao nekoga tko je u sasvim podređenoj poziciji, na rubu da ga društvo odbaci. Odlučno se suprotstavljamo tome i ovim putem iskazujemo solidarnost sa svim djelovanjima koja se legitimnim načinima i sredstvima suprotstavljaju pripremi i provođenju nasilnog cijepljenja. U uvjetima gdje cjepivo ne sprječava zarazu i širenje bolesti među općom populacijom, zadnje što nam treba je dijeliti hrvatsko društvo”, izjavio je Penava, a potom je poslao snažnu poruku Vladi RH i Stožeru:

“Poručujem Vladi i Stožeru: – Ne stvarajte nemir i paniku među ljudima, jačajte tehničke ljudske kapacitete kako bi svaki naš građanin, bio cijepljen ili necijepljen, imao sigurnost da će u slučaju potrebe dobiti najbolju zdravstvenu skrb. To je vaš posao gospodo! Pozivam vas širite povjerenje, optimizam i zajedništvo”, poručio je čelnik Domovinskog pokreta.

Zaključno, Penava je upitao Premijera i Stožer da pojasne kuda vode Hrvatsku te da se očituju po pitanju svojih stremljenja i ciljeva.

“Osuđuju li ili se kane postaviti jednako kao premijer i stožer države Victoria u Australiji koji na razini procijepljenosti od 87 posto otvoreno prijete necijepljenima da će im uništiti živote. Pozivam g. Andreja Plenkovića da bude dovoljno otvoren prema hrvatskom narodu i građanima RH te da odgovori na ovo pitanje osudom ili namjerom da provede ovu agendu i u Hrvatskoj”.

Foto: Hina