Penavi nije žao što je otišao iz HDZ-a: Plenković je svojim stavovima i radom uspio izdominirati

Penavi nije žao što je otišao iz HDZ-a: Plenković je svojim stavovima i radom uspio izdominirati

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao rezultate izbora prema kojima je Domovinski pokret osvojio 16 mandata.

Komentirajući izborne rezultate, Penava je rekao da ne može reći da je nezadovoljan rezultatom i da su u Domovinskom pokretu očekivali više.

Što se tiče HDZ-ove pobjede na izborima, vukovarski gradonačelnik rekao je da su rijetki mogli pretpostaviti ovako dobar rezultat, pa čak i unutar same stranke. “Velika većina nas ostala je iznenađena slabim rezultatom Restart koalicije i izrazito dobrim rezultatom HDZ-a, ali bilo je tu i drugih iznenađenja poput Mosta i Možemo”, rekao je Penava.

Nema rasprave, istaknuo je, da je izborni rezultat potvrda politike Andreja Plenkovića. “Definitivno, kroz ovaj broj mandata, HDZ i Plenković dobili su legitimitet i potvrdu politike koju je vodio, tako da tu apsolutno nema spora, tvrditi bilo što drugo bilo bi netočno i nekorektno. Plenković je svojim stavovima i radom uspio izdominirati i kontrolirati i tome nema spora”, rekao je Penava, dodavši da mu nije žao što je otišao iz HDZ-a, bez obzira na rezultat izbora.

Govoreći o putu kojim će ići Domovinski pokret u Saboru, Penava je rekao da je za te prognoze još rano, ali da poznaje ljude s kojima je u tom pokretu te da vjeruje da su dovoljno zreli da imaju iskustva i znanja sjesti za stol i dogovoriti što dalje.

Je li moguća suradnja Domovinskog pokreta i Plenkovićeva HDZ-a, bez obzira što su prije izbora kao glavni uvjet postavili to da Plenković više ne može biti premijer?

“Bezuvjetno ne bih pristao nikad na ništa. Jasno i mislim da će to gospodin Škoro ili Radić komunicirati, ali definitivno ono što sam ja promišljao, da trebamo sačekati konačan broj mandata i vidjeti raspored snaga i onda sjesti i razgovarati te s realnih pozicija postizati dogovore”, kazao je Penava.

Foto: Hina