Perfidni Vučić: Kako predsjednik Srbije maltretira političkog oponenta zbog “ljetovanja” u Hrvatskoj?

Perfidni Vučić: Kako predsjednik Srbije  maltretira političkog oponenta zbog “ljetovanja” u Hrvatskoj?

Nakon sat i četrdeset minuta zadržavanja na graničnom prijelazu Batrovci, na ulasku iz Hrvatske u Srbiju, Zdravko Ponoš, predsjednik političke organizacije Srbija centar, predsjednički kandidat oporbe i glavni “izazivač” Aleksandra Vučića na izborima za prvog čovjeka Srbije održanim na proljeće, pušten je u Srbiju, javlja danas.rs.

Ponoš i obitelj su se vraćali s godišnjeg odmora, a onda je uslijedila prava drama na granici, prenosi Slobodna Dalmacija. I to ne zbog prometnih gužvi!

Naime, srbijanski su policajci na graničnom prijelazu Batrovci, u četvrtak, otprilike oko 17 sati, zaustavili automobil u kome su bili Zdravko Ponoš i članovi njegove obitelji. Rečeno mu je da automobil parkira u stranu i tamo “pričeka da dođu pripadnici BIA (Bezbednosno-informativne agencije, op.a.) kako bi obavili razgovor sa njim”.

Članovima obitelji policajci su uzeli dokumente, a u međuvremenu je pripadnik carinske službe pretresao stvari i automobil. Poslije skoro dva sata čekanja, pripadnici granične policije su Ponošu kazali kako “službenici BIA ipak neće doći i da može nastaviti put”.

– Ovdje nije riječ o bilo kakvoj rutinskoj kontroli na ulasku u zemlju. BIA ne funkcionira na takav način i ne obavlja razgovore na granici. Procedura je takva da, ako BIA smatra da treba obaviti razgovor sa mnom, onda mi uputi poziv na kućnu adresu a pretpostavljam da ima i moj broj telefona. Sasvim je jasno da se u ovom slučaju radi o političkom pritisku i maltretiranju moje obitelji. Kako drugačije nazvati kada vas nakon višesatnog putovanja po izuzetno toplom vremenu policija zadržava na graničnom prelazu još sat i četrdeset minuta?! – izjavio je za danas.rs ogorčeni Zdravko Ponoš.

Foto: Hina