Povjesničarka prekorila novinare: Znate poštovati Bagino dostojanstvo, a pokojnog Vidoju ste sramotno razvlačili i trovali javnost

Povjesničarka prekorila novinare: Znate poštovati Bagino dostojanstvo, a pokojnog Vidoju ste sramotno razvlačili i trovali javnost

Doktorica povijesti Vlatka Vukelić kritizirala je novinare zbog dvostrukih standarda.

“Prerana smrt bilo kojeg čovjeka uvijek me pogodi. I jučer me zatekla vijest o smrti Mislava Bage. Velik je to gubitak za hrvatsko novinarstvo, a najveći za njegovu obitelj, prijatelje i kolege. Njegova tragična smrt podsjetnik nam je koliko olako doživljavamo jedni druge.

Život je postao toliko brz i užurban da najbitnijim stvarima u životu dajemo premalo važnosti. Sve je površinski. Život je postao instant. Prave vrijednosti izgubile su smisao, a onda sve izgubi smisao.No, jedna stvar posebno me se dojmila u ovoj tragediji, a to je način izvještavanja o Baginoj smrti.

Doktorica Vlatka Vukelić

Njegove kolege pokazale su da jako dobro znaju poštivati dostojanstvo ljudske osobe, život, lik i djelo, da znaju poštivati osjećaje obitelji pokojnog Bage. Nema senzacionalističkih tekstova, nagađanja i naklapanja što je rekao susjed iz prizemlja ili konobar u lokalnom kafiću, nema iznošenja prljavog veša ni teorija zavjera.

A tako i treba biti. Isti senzibilitet izvještavanja zaslužuje svaki hrvatski branitelj u našem medijskom prostoru. Zaslužuje to svaka osoba pa bila ona javna osoba, lokalni političar ili običan čovjek.

Sjetimo se samo stravične senzacionalističke trakavice o životu i smrti Vidoja Ristovića koje je danima trovalo javnost. Iskreno se nadam da će Bagina smrt biti prekretnica u načinu izvještavanja njegovih kolega te da neće sve ostati na jednodnevnim suzama. Počivao u miru Božjem”, ističe Vlatka Vukelić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Zašto je Teleskop jedini objavio istinu o smrti Mislava Bage?

Što do sada znamo o tragičnoj smrti Mislava Bage: Policija nije našla elemente kaznenog djela

Foto: Hina