Pernar priznao poraz: Ako optuženici neće nikome raditi pravne probleme Hrvatskoj, ni ja neću ići u daljnje kopanje po ovom slučaju

Pernar priznao poraz: Ako optuženici neće nikome raditi pravne probleme Hrvatskoj,  ni ja neću ići u daljnje kopanje po ovom slučaju

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar komentirao je oslobađajuću presudu optuženim Hrvatima.

“Sad mi veli kolega koji je pratio izricanje odluke, da su optuženici bili jako sretni zbog oslobađajuće presude, a neki su i plakali.

Bilo je neizvjesno do samog kraja, moja očekivanja su bila da će ispitivat optuženike, ali nije došlo do toga.

Oni su pobjednici u ovom sporu, iako i sami znaju što zakon u DR Kongu govori o mogućnosti stranaca da posvajaju djecu.

Mislim da toga nisu bili svjesni kad su išli u Zambiju po djecu, a ako i jesu nisu o tome razmišljali.

Djeca će im sada biti predana i želim im svu sreću u životu. Naučili su veliku životnu lekciju.

Pobjedniku treba čestitat na pobjedi, a ne ljutit se. Ja im ovom prilikom čestitam na velikoj pravnoj pobjedi i mislim da bi komotno mogli film napravit o njihovom slučaju.

Što se tiče mene, ja sam dao sve od sebe da ih osude, međutim, nisam o tome uspio.

Što se tiče mog osobnog mišljenja o cijelom slučaju, smatram da oni nisu mogli legalno posvojit tu djecu upravo zbog Obiteljskog zakona u Kongu koji zabranjuje posvajanje strancima i mislim da je netko zaradio novac na njima, kao i na svim drugim Hrvatima koji su do sad posvajali djecu od tamo.

Smatram da je pogrešno to što su se upustili u posvajanje djece iz Konga i da Hrvatska ne bi trebala dozvoljavati takva posvajanja.

Međutim, to ne umanjuje njihovu pobjedu pred Zambijskim sudom.

Pozivam sve da ne osjećaju nikakvu gorčinu i ako optuženici neće nikome radit pravne probleme u HR ni ja neću ići u daljnje kopanje po ovom slučaju.

Moj cilj odlaska u Zambiju je bio ukazati na to da u Kongu nije dozvoljeno zakonito posvajati djecu strancima, a da Hrvatska vlada to dozvoljava bez da provjerava autentičnost dokumenata.

Vjerujem da je to svima u Hrvatskoj danas jasno. Ja sam pokazao svoj stav, kao i da mi je stalo do istine u tom slučaju.

Učinio sam sve što je ljudski bilo moguće unutar zadanih okvira koje sam imao.

Mogu li to za sebe reći i ljevičari koji su me napadali ostat će na javnosti da prosudi”, napisao je Pernar.

Foto: Hina