Ivan Pernar postavio nekoliko uvjeta za suradnju s Mislavom Kolakušićem

Ivan Pernar postavio nekoliko uvjeta za suradnju s Mislavom Kolakušićem

Ivan Pernar, saborski zastupnik i predsjednik “Stranke Ivana Pernara” gostovao je u emisiji Mreže TV “U mreži politike”, u kojoj je komentirao viziju za vlastitu stranku, svoje političke ambicije i eventualnu suradnju s Mislavom Kolakušićem.

O političkom djelovanju “Stranke Ivana Pernara”, rekao je da se nada podršci ljudi koji vjeruju u teorije zavjere. “Želim sve alternativce, ljude koje biste inače gledali Na rubu znanosti”, dodavši da su mu u Živom zidu zamjerili što je u sabor doveo David Icke-a, poznatog teoretičara zavjera. Dodao je da nije bilo polemika s Branimirom Bunjcem oko imena stranke. “U dva dana je došlo četiri tisuće ljudi. Nema tko obrađivati te pristupnice”.

Rekao je da ga je Krešo Beljak pozvao u vlastiti klub zastupnika. “Pokušat ću naći neku drugu soluciju. Ako baš nikako ne uspijem, pitat ću ljude što misle” referirajući se na problem da zastupnici mogu govoriti samo u ime kluba.

Pernar je najavio i kandidaturu za predsjednika.

“Smatram to ispravnom odlukom i smatram da sam jedini kandidat koji bi se usprotivio ovoj eliti do kraja. Meni nije problem suprotstaviti se masoneriji, reći otvoreno što mislim o Europskoj Uniji i o NATO-u, što mislim o financijskom sustavu. predsjednik ima veliki utjecaj na javno mnijenje. Moja uloga bi bila probuditi društvo”, otkrio je Pernar, rekavši da izbore za predsjednika vidi kao svojevrsnu uvertiru za parlamentarne izbore.

“Mislav Kolakušić bi mijenjao ovršni zakon, kaže da ima korupcije u pravosuđu, sve je to ono što mi znamo, i sve je to istina” rekao je Pernar, međutim dodao je da su to iz njegove perspektive mikrorješenja. Pernar je izrazio mišljenje da je sustav kao takav jenerator loših odluka, a ne nekolicina korumpiranih političara.

Upitan za konkretne mjere, naveo je izravno financiranje preko centralne banke, izlazak iz Europske Unije i otpis vanjskog duga.

“Ako bi Mislav Kolakušić bio za revolucionarni program rado bi s njim išao na izbore, ako bi on htio sa mnom. Ali pitanje je da li Mislav Kolakušić želi stvari koje mi želimo, a to je monetarna reforma, izlazak iz EU, NATO-a i tako dalje”.

Rekao je i kako oni nisu u nikakvom sukobu. “On je neki čudnovati kljunaš u politici, odnosno neobična pojava” zato što nije dio političke elite, rekao je Pernar.

Foto: Denis Cerić/Hina