Aktivist će zbog raspela tužiti Osnovnu školu Dugave, ravnatelj mu odgovorio da Hrvatska cijeni kršćanstvo i vjeru u Boga

Aktivist će zbog raspela tužiti Osnovnu školu Dugave, ravnatelj mu odgovorio da Hrvatska cijeni kršćanstvo i vjeru u Boga

Aktivist Ivan Zidarević, na svom blogu “RECI Europska civilna inicijativa Zagreb” najavio je obraćanje pravobraniteljici za djecu i inspekciji Ministarstva znanosti i obrazovanja zbog izloženog raspela u hodniku škole.

“U OŠ Dugave, obrazovno-odgojnoj  ustanovi čiji je osnivač država, u zajedničkim prostorijama stoji raspelo.

Imajući u vidu članak 41. Ustava Republike Hrvatske – koji govori o sekularnosti RH, kao i to da OŠ Dugave nije privatna obrazovno-odgojna ustanova, držimo da je ovo eklatantni primjer kršenja navedenog članka Ustava Republike Hrvatske i da se indirektno vrši diskriminacija pripadnika drugih vjeroispovijesti ali i onih koji se deklariraju kao ateisti i agnostici.

Poslije  ovog odgovora OŠ Dugave obratit ćemo se Pravobraniteljici za djecu i Prosvjetnoj inspekciji MZO.”

Prenosimo i odgovor ravnatelja osnovne škole Dugave.

“Poštovani gospodine Zidarević, samo da vas podsjetim da je naša Republika Hrvatska katolička država koja neizmjerno cijeni kršćanstvo i vjeru u Boga. U našoj školi preko 92 posto djece je uključeno u katolički vjeronauk, ne umanjujući one koji su druge vjeroispovijesti.

Raspelo Isusa Krista u našoj školi ne bi trebalo smetati onome tko drži do vjere ma kako se ona zvala.

Za dodatna objašnjenja i razgovore navratite u našu školu.”

Image may contain: indoor

Ivan Zidarević je utjecao na promjenu pravila o darivanju krvi kojom je strancima koji u žive u Hrvatskoj omogućeno dobrovoljno darivanje krvi. Zalaže se da se dobrovoljno darivanje krvi omogući i homoseksualnim osobama.

Foto: facebook