Drugi pohod na Zagreb! Lički HDZ protiv proračuna, Milinović najavio kampiranje pred Banskim dvorima

Drugi pohod na Zagreb! Lički HDZ protiv proračuna, Milinović najavio kampiranje pred Banskim dvorima

Unatoč najavama HDZ-ovog vodstva, nema dogovora oko proračuna Ličko-senjske županije. Mogući scenarij su i novi izbori.

Župan Darko Milinović krenuo je jutros za Zagreb, a za N1 je potvrdio da traži hitan prijem kod premijera Plenkovića jer je sjednica županijske skupštine, bez obrazloženja,  već peti put odgođena. Trebalo se glasati o proračunu teškom 376 milijuna kuna koji je predložio upravo Milinović. Neprihvaćanje županova proračuna značilo bi njegovo rušenje i nove izbore za Županijsku skupštinu i za župana, s tim da je krajnji rok za prihvaćanje proračuna 10. srpnja.

Bez proračuna, kaže Milinović, ne može isplatiti plaće korisnicima.

“260 ljudi treba platiti djeci godišnji odmor, platiti kredite. Za njih i na koljenima dolazim u Zagreb… Valjda me sada ne mogu izbaciti iz države i oduzeti mi državljanstvo”, kazao je za Dnevnik.hr odgovarajući na pitanje hoće li ga primiti premijer te podsjetivši kako je prošli put kad je naprasno dolazio u Zagreb, izbačen iz HDZ-a.

“Ne idem iz Zagreba dok ne riješim problem, kampirat ću ovdje ako treba, dok ne dobijem uvjerenje da smijem uplatiti plaće, da ne kršim zakon”, rekao je po dolasku na Markov trg.

Podsjetimo, prošloga je tjedna propao četvrti pokušaj održavanja sjednice Županijske skupštine Ličko-senjske županije s prijedlogom županijskog proračuna što ga je pripremio župan Darko Milinović pa je sjednica odgođena za danas.

Predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić i župan Darko Milinović imali su i prošloga tjedna različita stajališta o razlozima odgode.

Kustić (HDZ) je izvijestio da je na sjednicu došlo 27 vijećnika od ukupno njih 33 i svi su, kao i župan, bili suglasni da se sjednica odgodi za tjedan dana.

Ta je sjednica najprije trebala biti održana 18. travnja, pa je odgođena za 2. svibnja, a ni ona zakazana za 28. svibnja nije održana s Kustićevim obrazloženjem da je bio bolestan.

Foto: Mladen Volarić/Hina