Pernar se požalio: Devedeset posto medija me želi uništiti i ocrniti. A i DORH radi protiv mene

Pernar se požalio: Devedeset posto medija me želi uništiti i ocrniti. A i DORH radi protiv mene

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar piše o tome koliko je svjedočenje u Zambiji bili stresno za njega.

“Vjerujte mi, nikome ne bi poželio da mora raditi posao koji ja radim ali bez svjedoka nema pravde. Netko mora zasuč rukave i odradit taj posao.Stres od cijelog slučaja je ostavio traga na meni. Unakrsno 3-satno ispitivanje od više odvjetnika optuženika samo je kulminacija prethodna 3 mjeseca mog boravka u Zambiji.

Prvih sat vremena što me tužiteljstvo ispitivalo, stalno je bilo ometano od strane njihovih odvjetnika. Nekad nisam ni jednu rečenicu mogao izgovorit do kraja prije nego me prekinu. Sutkinja je znala govoriti, dozvolite čovjeku da dovrši rečenicu pa onda uložite prigovor. Na kraju su pred kraj mog svjedočenja radi jedne riječi – besmislica (nonsence) zatražili da me se odvede u zatvor.

Onaj tko to nije iz prve ruke doživio ne može razumijeti koliki je to pritisak. Dođe ti slabo u glavi, malarija je ostavila traga na meni jer je dovela do gubitka apetita, a posljedično i težine. 90% medija u Hrvatskoj me želi uništiti kao osobu i ocrniti ne birajući načine.

DORH paralelno s tim vodi cijeli niz procesa protiv mene. Drugim riječima, velika je čast biti svjedok u međunarodnom postupku, ali i velik teret i stres. Želim se zahvalit vama koji ste svo ovo vrijeme uz mene i koji mi na razne načine dajete podršku. Puno mi to znači jer najgora stvar ovdje je samoća, fale mi naši ljudi”, ističe Ivan Pernar.

Foto: Hina