Peternel: Čačić je balkanac starog kova, politički će na kraju umrijeti, s coronom ili od corone

Peternel: Čačić je balkanac starog kova, politički će na kraju umrijeti, s coronom ili od corone

Član Domovinskog okreta Igor Peternel reagirao je na izjave Radimira Čačića koji je žestoko kritizirao znanstvenika Gordana Lauca.

“Radimir Čačić danas tvrdi kako je Lauc štetočina i opasan. Valjda ga zato treba ukloniti! Za koga je to Lauc opasan? Za ”Čačiće” koji su navikli da su na vlasti i da ih se sluša, a sada gube bitku s argumentima na temi o kojoj nemaju pojma! Svakim su danom sve više ogoljeni i sve smiješniji!

Siroti Čačić je čak mislio da će silnom “zabrinutošću za građane”, histeriziranjem i traženjem australskih mjera u svojoj županiji dobiti još jedan mandat, ali se i tu prevario pa izbore za župana izgubio! Prošle godine u ovo doba tražio je zatvaranje svih kafića u Varaždinskoj županiji, a ove godine na još veći broj zaraženih to ne traži već traži ušutkavanje Lauca!

Patetično! Lauc je opasan, to je točno, ali samo za Čačića i razne njemu slične globalističke balkance starog kova koje vrijeme figurativno i doslovno jede! Politički će svi na kraju umrijeti; s coronom ili od corone …i Bogu svejedno”, napisao je Peternel.

Z

Podsjetimo, čelnik reformista Radimir Čačić u Newsroomu je govorio o epidemiološkim mjerama, reformi zdravstva te poskupljenjima i inflaciji.

Kad je u pitanju trenutačna covid situacija i mjere, kaže da se mjere u Francuskoj u kojoj su covid-potvrde obavezne, a koju je nedavno posjetio, ne mogu ni usporediti s onima u Hrvatskoj: “Stvari funkcioniraju fenomenalno, normalan život na ulicama, u restoranima, u javnom prijevozu… To je samo pitanje uspostave sustava. Sva ova dreka koju slušamo je posljedica nesposobnosti i neodlučnosti Vlade da donese jasne odluke.”

“Problem je u mentalitetu našeg čovjeka i ne trebamo biti ponosni na to. Po mjerama smo vrlo blagi, a po smrtnosti smo jako visoko. Vlada mora donijeti odluke, to je stav Reformista od prvog dana. Vlada se do danas nije jasno odrekla Laucovih izjava, a mi ga slušamo već godinu i pol”, govori Čačić.

Smatra da se nedovoljno poduzima. “Mi kao država i dalje neopravdano, opasno i štetno Laucu dajemo legitimitet… Nemojmo se zavaravati, nemojmo se praviti gluplji nego što je nužno. Recimo jasno – čovjek je štetočina, čovjek je opasan, iznio je čitav niz dokazanih laži.”

Foto: Hina