Peternel komentirao Dežulovića: Pa kome bi to čudno društvo trebalo dati priznanje? Bujancu? Šoli?

Peternel komentirao Dežulovića: Pa kome bi to čudno društvo trebalo dati priznanje? Bujancu? Šoli?

Igor Peternel je komentirao ovogodišnji izbor za novinara godine.

“Mnogi su skandalizirani i čude se sto je tkzv. Hrvatsko novinarsko društvo (HND) svoju nagradu dalo Borisu Dežuloviću. Ne shvaćam čemu se čude! Pa kome bi trebali dati priznanje? Bujancu? Šoli?To komično društvo nije nikada bilo udruženje struke već uvijek i isključivo parapoliticka organizacija. Boris Dežulović je njihov autentični vođa; svjetonazorski, ideološki, politički i stilski uzor koji je usput među njima najbezobrazniji i najpismeniji!

Usudi se dirati ono što svi oni sanjaju dirati, ali se ne usude! Svaki drugi odabir osim Dežulovića zapravo ne bi bio pošten”, zaključuje Peternel.

Reagirala je i Hrvatska stranka prava.

“Čitajući i slušajući medije jučerašnji dan protekao je u znaku jedne od „najbitnijih“ vijesti, a to je da je Hrvatsko novinarsko društvo novinarom godine za 2021. godinu proglasilo Borisa Dežulovića. Od ukupno 463 članova HND-a koji su sudjelovali u glasovanju, njih 178 dalo je glas Dežuloviću i time dali nagradu osobi zadojenom mržnjom, netrpeljivošću i nesnošljivošću prema svemu što je hrvatsko.

Ovo što se dogodilo svjetski je presedan jer se nešto ovako slično nikada ne bi dogodilo u niti jednoj demokratskoj državi koja drži do svojih osnovnih vrijednosti. Nakon prošlogodišnjeg teksta u kojem vrijeđa jedan od simbola stvaranja naše države bilo bi normalno, logično i prirodno da ga se sankcionira zbog vrijeđanja državotvornih simbola i vrijednosti. Međutim, 178 njegovih kolegica i kolega taj članak se sviđa i podupiru njegovu kako oni nazivaju slobodu govora, njegov angažman, dorečenost, jasnoću i argumentiranost.

Hrvatska stranka prava nedvojbeno smatra da nakon prošlogodišnjeg članka o gradu heroju Vukovaru Boris Dežulović ne bi smio više biti član Hrvatskog novinarskog društva niti iole relevantan faktor na novinarskoj sceni. Nažalost, u stvarnosti je sasvim drugačija situacija jer je tek nakon toga teksta probudio određene simpatije i emocije upravo svojih istomišljenika.

Tražimo od Hrvatskog novinarskog društva da preispita svoju odluku i dodjelu nagrade Dežuloviću jer time dovodi u pitanje  stvaranje i temelje neovisne, slobodne i suverene Republike Hrvatske”, stoji u prioćenju Hrvatske stranke prava.

Foto: Hina