Pevex protiv struje: Zalaže se za neradnu nedjelju i tvrdi da neće otpuštati radnike

Pevex protiv struje: Zalaže se za neradnu nedjelju i tvrdi da neće otpuštati radnike

Pevex poziva na zakonsku regulaciju pitanja rada nedjeljom, a zalaže se za neradnu jer mu je zadovoljstvo radnika na prvom mjestu, izvijestili su iz ovog trgovačkog lanca.

Tvrtka se zalaže za neradnu nedjelju, ne samo zbog zastupanja obiteljskih vrijednosti i društveno odgovornog poslovanja, već i zato što analize pokazuju kako zadovoljstvo radnika diže produktivnost i nadoknađuje neznatne gubitke zbog nekoliko neradnih dana u mjesecu.

Iz Pevexa poručuju da zbog slobodne nedjelje neće otpuštati radnike, javlja Tportal.

“Mi smo za zabranu rada nedjeljom po uzoru na Austriju. Pozivamo vladajuće da reguliraju ovo pitanje zakonom o radu i zakonom o trgovini. Nećemo zbog zabrane rada nedjeljom otpustiti niti jednog radnika već ćemo kvalitetnije iskoristiti njihov fond sati. Bez obzira na simbolične gubitke prihoda želimo zadovoljne radnike koji će provoditi nedjelje sa svojim obiteljima.”, izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevexa.

Pevex d.d, koji zapošljava 2.000 radnika, stekao je prošle godine bonitetni certifikat AAA te se tako svrstao među top hrvatske tvrtke s visokom razinom poslovanja.

Foto: Damir Senčar/Hina

Facebook Comments