Udruga Glas poduzetnika najavila prosvjed na Markovom trgu: Neka Plenković bude hrabar i dođe

Udruga Glas poduzetnika najavila prosvjed na Markovom trgu: Neka Plenković bude hrabar i dođe

Jtros za 8:30 bio je najavljen sastanak udruge Glas poduzetnika i Inicijative povremenog prijevoza putnika s predstavnicima Udruženja leasing društava, HANFE te Ministarstava mora, prometa i infrastrukture, turizma i financija, vezanog za nezavidnu situaciju u kojoj su se našli povremeni prijevoznici.

“Ako sutra na sastanku ne dogovorimo konkretne akcije i rokove, IPPP i UGP nastavljaju s aktivnostima koje smo najavili te prosvjedima (prvi u četvrtak, 21. 5.), sve dok ne dođemo do rješenja zadovoljavajućeg za sve uključene strane”, najavili su iz UGP-a jučer

Hrvoje Bujas nakon sastanka kazao je novinarima kako su na sastanak došle samo tri leasing kuće. “Razočarani smo, gdje su ostale leasing kuće? Žele li za par mjeseci imati tisuće autobusa, plovila, auta ispred svojih kuća?” pita se Bujas, javlja N1.

“Pozivamo sve u četvrtak na Markov trg na prosvjed. Pozivamo i Plenkovića da bude hrabar i da se odazove pozivu UGP-a te da nam se pridruži na Markovom trgu u 13 sati u četvrtak”, poručio je Bujas.

Bujas je otkrio kako Ministarstvo turizma već dva tjedna ne odgovara na njihove dopise i upite. “To je nedopustivo, pogotovo kad je turizam oštećen toliko koliko je oštećen”, poručio je.

Foto:N1

Facebook Comments