Plenković i dalje brani svog Zvonka koji uživa u državnim nekretninama: Dao je jasne instrukcije medijima

Plenković i dalje brani svog Zvonka koji uživa u državnim nekretninama: Dao je jasne instrukcije medijima

Premijeru, koji danima brani svoje ljude koji uživaju u državnim povlasticama, razotkrivanje SDP-ovaca došlo savršeno. Očito je da si je premijer olakšao dušu.

Prvo je usporedio slučaj Frke-Petešića s Grbinom i Baukom.

“Grbin, on je napao Frku-Petešića na aktualnom satu, čovjeka koji radi kao pas sve ove godine. Bauk mu se smije da se treba od DORH-a provjeriti zašto nema nekretnine. A vidi njih dva danas. Gdje su vertikale moralne? Pa zato je ovaj uštedio toliko para. Da je iz HDZ-a rastrgnut bi bio sad”, kaže premijer Andrej Plenković.

Osvrnuo se i na slučaj oko splitskog dogradonačelnika, Bojana Ivoševića, javlja RTL.

“Vidi onog u Splitu! Zamjenik gradonačelnika, a čovjeka ćemo uputiti u radionicu za antisemite. Gdje ima ta radionica? Njega ćemo poslati kao da je ovisnik u Cenacolo. Da se malo oporavi jer inače je dobar. A šta bi bilo da je iz HDZ-a? Dosta je dvostrukih hašina”, kritizira Plenković.

Nakon što se pohvalio svojim iskustvom, prozvao je kako to često radi, medije.

“Znači ja sad u svom velikom političkom životnom iskustvu. Šestu godinu sam premijer. Jasno radim distinkciju između orkestrirane harange, hajke, politički motiviranih napada putem pojedinih aktera i onoga što su činjenice. Dakle ja to vidim, vaša je zadaća da to više vide i građani. Hoće li to vidjeti svi u Hrvatskoj, to nisam siguran. Malo odgovornosti svih!”

Zapitao se premijer hoće li predsjednik Milanović sada prozvati SDP.

“Njega je (Frku-Petešića) Milanović prozvao bandom. Hoće li on sada izaći van i reći da je Grbin banda, da je Bauk banda, da je SDP banda. Ajde da čujemo”, kaže Plenković.

Za kraj, još je malo iskritizirao medije:

“Sad ćemo pratiti što će bit s ovim. Sad ćemo gledati hoće li mjesec dana bit razvučeni Grbin i Bauk kao što su razvukli Zvonka. Mjeriti ćemo. Napraviti ćemo jedno Povjerenstvo da vidimo prate li isto kao i rast cijena”, zaključio je Plenković.