Raspudić pokopao Grbina: Danas je okončana njegova priča o premijerskoj kandidaturi

Raspudić pokopao Grbina: Danas je okončana njegova priča o premijerskoj kandidaturi

Nakon što su mediji na svjetlost dana iznijeli činjenicu da saborskom zastupniku i predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu porezni obveznici plaćaju najam državnog stana u Zagrebu, reakcije ne staju.

Podsjetimo, kada je otkriveno da predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka-Petešić koristi državni stan od 86 kvadrata, a prebivalište mu je prijavljeno na Dugom otoku, Grbin se nije libio kritizirati:

“Hrvatska je fenomenalno mjesto za život! Da, ako si Frka-Petešić! Dok građani Zagreba i Banije više od godinu dana čekaju početak obnove, Zvonimiru Frki-Petešiću, predstojniku ureda premijera, država je već obnovila stan oštećen u potresu. Plenković i njegova Vlada su se po tko zna koji put narugali u lice građanima koji već drugu zimu za redom žive u kontejnerima”, javlja Direktno.

Sad ispada da je Grbin prijavljen u Puli, a već 10-tak godina živi i radi u Zagrebu, a s njim u stanu su žena i, odnedavno, malo dijete. Predsjednik SDP-a  redovito koristi desetke tisuća kuna naknade za putne troškove kad ide u Pulu, a do prije mjesec dana koristio je i naknadu za odvojeni život koje se sada odrekao kako bi mogao upisati dijete u vrtić u Zagrebu.

“Svaka informacija o mom privatnom životu je javna! Odgovarao sam o ovome barem deset puta. Što se tiče toga, propisano je odlukom Sabora. Nije vezana uz obiteljski status i gdje ti obitelj živi. Kad smo donijeli odluku da će dijete krenuti u Zagreb u jaslice, odlučio sam da se to ukine”, poručio je u srijedu Grbin.

Raspudić: To što je nešto u skladu sa zakonom ne znači da je moralno

Za komentar smo se obratili saborskom zastupniku Mosta Nini Raspudiću

“To što je nešto u skladu sa zakonom i propisima ne mora značiti da je moralno. Ovo što se otkrilo pokazuje da je potrebno do kraja precizirati i definirati sve te povlastice upravo kako dužnosnici ne bi upadali u ovakve nemoralne dubioze i odluke”, rekao je RaspudićzaDirektno.

“Ovo je veliki udarac za njegovu političku karijeru, trajan i definitivno ne može biti vođa oporba netko tko nema moralni integritet. S današnjim danom njegova priča o premijerskoj kandidaturi je okončana”, smatra naš sugovornik.

Kaže i da je uspoređivanje sa slučajem Frke-Petešića gubljenje vremena, a umjesto toga “svaki taj pojedini slučaj treba do kraja izanalizirati i nazvati pravim imenom”.

A pravo ime za to je, nemoralno, poručuje Raspudić: “To što nešto nije nezakonito ne mora značiti da nije nemoralno”.

Foto: Hina