Plenković tvrdi da su talijanske provokacije u Rijeci dugo planirane: Sve vidimo, sve lovimo

Plenković tvrdi da su talijanske provokacije u Rijeci dugo planirane: Sve vidimo, sve lovimo

Premijer Andrej Plenković uoči početka obilježavanja 29. godišnjice osnutka mladeži HDZ-a komentirao je provokaciju u Rijeci i odnos sa susjednim zemljama, prenosi N1.

“Mi smo dali prosvjednu notu i ministar Gordan Grlić Radman je imao medijski nastup u kojem je bio sasvim jasan. Osudlili smo te odluke lokalnih vlasti (postavljanje spomenika u Trstu op.a.) bez obzira što se talijanska vlada od toga distancira kao i niz provokacija koje su se dogodile danas u Rijeci.

Prema tome, provokacije ovdje ne prolaze, sve vidimo, sve lovimo i ne dopuštamo da bilo tko i na bilo koji način ne samo krši pravni poredak nego i ruši dignitet ozbiljne pravne države”, rekao je premijer Plenković.

Na pitanje novinara pokazuje li ovo da imamo puno problema sa susjednim državama preporučio je novinarima da ne donose tako daleke zaključke. Ne vidi da su se dobro proveli ni Slovenija ni Srbija. “Probaju, dobiju odbijenicu i gotovo.”

Kada je riječ o današnjem incidentu u Rijeci kaže da je to bilo orkestrirano i dugo pripremano baš za stotu obljetnicu dok je istup Antonija Tajanija prije nekoliko mjeseci nešto drugo.

Ponovio je da je odgovor talijanske strane bio da to nema veze s politikom njihove vlade.

Foto: Damir Senčar/Hina