Plenković objasnio zašto je po kratkom postupku smijenio Brkića i Kovača: Ne slijede politiku vodstva stranke

Plenković objasnio zašto je po kratkom postupku smijenio Brkića i Kovača: Ne slijede politiku vodstva stranke

Premijer Andrej Plenković komentirao je rezultate izbora u HDZ-u te odluku kako Milijan Brkić više neće biti potpredsjednik Sabora, a Miro Kovač predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku.

“Poruka naših članova i činjenica da je svih 4 kandidata za potpredsjednika izabrano govori o potpori našem smjeru. Logično je da Ante Sanader postane potpredsjednik Sabora. Milijan Brkić i Miro Kovač i dalje su članovi HDZ-a. Na ključnim mjestima moramo imati ljude koji dijele viziju stranke, a ne netkog tko je još jučer govorio da stranka ne ide u dobrom smjeru i da ništa ne valja”, rekao je.

Kad je riječ o planovima za parlamentarne izbore, rekao je kako još nisu raspravljali o eventualnim suradnjama na lokalnim izborima.

“Sigurno nećemo s HNS-om ići na iste liste. Da nam se ovakva kriza događa u vrijeme prije 10 godina, onda ne bi mogao reći da smo otporniji na vanjske šokove. Hrvatska danas izgleda puno bolje nego prije četiri godine. Bez političke stabilnosti, to jest 76 ruku u Saboru to se ne bi dogodilo”, kazao je premijer.

Foto: Dario Grzelj/Hina