Plenković odlučio: “Afera SMS” je iscrpljena tema

Plenković odlučio: “Afera SMS” je iscrpljena tema

U Zagrebu se u ponedjeljak održala sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a. Izjavu nakon sjednice dao je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

Kaže da se na sjednici pričalo o obnovi nakon petrinjskog potresa, ali i o slučaju u Zambiji.

“Kad je riječ o djeci, naši službenici nisu mogli doći do djece, ona su na tajnoj lokaciji”, rekao je premijer.

Dodao je da se razgovaralo i o razornom potresu u Turskoj. “Popodne je prema Turskoj krenuo mješoviti interventni tim, sve skupa 40 ljudi koji će otići u tursku da bi pomogli u pronalasku unesrećenih”, javlja N1.

Za aferu SMS kaže da je to iscrpljena tema.

Samo 6 posto građana smatra temu SMS-a relevantnom sudeći po anketama, ostali se kao i mi bavimo ekonosmkim, financijskim i socijalnim apektom života. Okrećemo se važnim temama ovog desetljeća- energetska kriza i klimatske promjene, digitalna transformacija i treća tema demografske revitalizacije”, rekao je.

Osvnuo se i na dolazak glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek na odbor za pravosuđe.

“To je sutra u 10. Svatko tko joj želi postaviti pitanje, to će moći sutra”, rekao je.

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman održao je pressicu na temu Hrvata u Zambiji, a prokomentirao je i slanje poruka u aferi AP.

Na pitanje je li i on primao poruke otkako je na višim pozicijama u državnom aparatu, Gordan Grlić Radman je rekao:

“Svima mogu pogledati u oči, svi šaljemo poruke. Ali ovdje su poruke zloupotrebljene u javnom prostoru i stvara se javni linč prema ljudima koji to nisu zaslužili. Ako su poruke stvar istrage, ne treba se javnost baviti time. To je nekorektno i nefer. Kad je riječ o aktivnom, poštenom, korektnom čovjeku Marku Miliću, mladom dečku koji ne zaslužuje takav linč, zna se i koliko predano, odgovorno i savjesno radi, izražavam mu podršku.”

Na pitanje može li doista Andrej Plenković određivati što je tema, a što nije, Grlić Radman je rekao: “Predsjednik Vlade ima pravo osjećati što je tema. Sigurno pored toliko važnih tema, minoriziraju se važne teme.”

Foto: Hina