Plenković otkrio “strašnu” urotu medija: “Genijalnog” kandidata HDZ-a prekrstili su u Damira

Plenković otkrio “strašnu” urotu medija:  “Genijalnog” kandidata HDZ-a prekrstili su u Damira

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon Predsjedništva stranke obratio se novinarima, rekavši da su na sastanku analizirali rezultate lokalnih izbora i zaključili da je HDZ uvjerljivo pobijedio. ‘Ostvarili smo premoćnu poziciju, imamo čak 15 župana, u politici postupnog dobivanja povjerenja na zapadu Hrvatsku napravili smo iskorake’, rekao je Plenković.

‘Ukupno smo vrlo zadovoljni. Bilo je nekoliko rezultata koji nisu bili u skladu s našim očekivanjima, u Splitu i Šibensko-kninskoj županiji. Izvući ćemo neke pouke, sve organizacije dat će politička i financijska izvješća’, rekao je Plenković, dodajući da je HDZ i dalje dominatna politička snaga u Hrvatskoj, javlja Tportal.

Rekao je da očekuje dobru suradnju s novom vlašću u Zagrebu. ‘Bez obzira tko je iz koje političke opcije imali smo odličnu suradnju u županijama i gradovima, isto očekujemo i u Zagrebu’, kazao je.

Upitan jesu li ga iznenadili rezultati u Splitu, ponovio je da je Vice Mihanović uz Davora Filipovića bio glavna medijska meta.

‘Ta vrsta agresije sigurno je utjecala na rezultate. Puljak se vrtio oko tri floskule, vrtio šuplju priču, a sad neka bude ponosan na svog zamjenika antisemita’, rekao je Plenković.

Ponovio je da su dvije TV kuće krivo navodile ime Davora Filipovića. ‘Sasvim očito to je bilo namjerno. Nema dileme. Nije to kritika, to je istina. Nikakav udar na medije, nisu mediji svete krave da mi ne možemo o tome govoriti’, rekao je Plenković.

‘Lapus, pa nekoliko puta?’, odgovorio je novinaru koji ga je pitao kako zna da je to bilo namjerno.

Za predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) rekao je da je puno sporiji kada treba kritizirati Zorana Milanovića kada kritizira medije.’G. Zovko je puno obazriviji, a sad se usudi govoriti o meni da je dovoljno da bude jedan Lukašenko u Europi. To izlazi iz svih okvira’, kazao je Plenković.

Upitan kako je zaključio da je Milanović maknuo Puhovskog s RTL-a, rekao je da je Puhovski nestao s RTL-a nakon što ga je prozvao Milanović.

‘I onda se doveli deklariranog ljevičara Lalića kao neovisnog analitičara, a on dva dana prije izbora izvrijeđa kandidata HDZ-a na najgori mogući način. Ne mislim da je to nepristrano ni politički korektno’, rekao je Plenković.

‘Nije nikakav problem da mediji slijede jednu političku liniju i opcije. Pa to se zna u svijetu, to je sve dopušteno i normalno. Samo kažem da ne možemo u Hrvatskoj živjeti u uvjerenju da su svi nepristrani promatrači. To je činjenica, ne treba se toga sramiti’, rekao je Plenković.

Novinaru televizije N1 rekao je da je to ‘najkonzervativnija televizija koja postoji u Europi’. Na pitanje ima li dokaze da su mediji minirali Filipovića, odgovorio je da ima oči, uši, razmišlja i zna da je to tako. Upitan je i za Macana.

‘Radio je za Vladu prije tri godine, prestao je to raditi’, kazao je Plenković.

‘Nije u redu da moje izjave kratite, pa da onda postavljate upit gđa Kekin, koja onda komentira da HDZ nema ekskluzivno pravo na domoljublje. Svaki put ću se tom usprotiviti. Nije normalno da se izvrću riječi premijera, pa da mi predsjednik HND-a govori da je Plenković Lukašenko’, poručio je Plenković.

Novinar N1 rekao je da je činjenica da je bilo grešaka, a Plenković je nastavio: ‘Nisu rekli da se Filipović zove Petar, Darko, Marko, uvijek su ga nazivali Damir’. Upitan ima li dokaz da je to bilo namjerno, pitao je kako će on to dokazati.

‘Da su ga stalno zvali nekim drugim imenom.. ali svaki put Damir, to mi ne djeluje slučajno. Kako to da ga nitko ni prije ni poslije kampanje nije zvao Damir?’, pita Plenković.

Ponovio je da on ne napada medije, nego samo govori istinu. ‘Najbolja teza lijevog kruga je: nešto je nervozan. Što bi bio nervozan s uvjerljivom pobjedom HDZ-a? Ali ubuduće ću se stalno suprotstavljati manipulaciji’, najavio je premijer.

Poanta je dvostrukih kriterija: Ako Milanović napada medije, to je u kategoriji stila, a ako ja to radim onda sam ja Lukašenko, požalio se Plenković.

Odgovarajući na pitanje je li Vice Mihanović u Splitu ipak bio previše opterećen, odgovorio je na račun drugog kandidata.

‘Mislim da je puno opterećeniji Puljak, on sad nosi Ivoševića za kojeg nisam znao da postoji. Da je ovo neka druga zemlja, udruge bi graknule kako se može slikati s njim, a uprtio se da ga nosi na plećima. ‘Siguran sam da su fetivi Splićani oduševljeni time’, ironičan je Plenković.

Foto: Hina