Plenković popušta: Aladrović i Divjak pripremili novu ponudu za sindikate?

Plenković popušta: Aladrović i Divjak pripremili novu ponudu za sindikate?

U Vladi je završen sastanak premijera Andreja Plenkovića, ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak i ministra rada Josipa Aladrovića. Na sastanku su bili i ministar financija Zdravko Marić, kao i savjetnik premijera za obrazovanje Radovan Fuchs.

Jedna od tema razgovora bila i to što staviti kao novu ponudu za sindikate, kako bi se okončao višetjedni štrajk u školama, koji još uvijek traje.

-“Mi smo pripremili određene analize koje su nam omogućile da vidimo koja su alternativna rješenja. Najvažnije je da se razgovara temeljem argumenata i da se otvori razgovor sa sindikatima. Radi se na tome da se dođe do nove ponude, zato i analize Ministarstva znanosti i obrazovanja vezano uz plaće su bile važne”, rekla je Divjak, dodavši da će sve ono o čemu se razgovaralo i ponuda koja je na stolu prvo biti prezentirano sindikatima, a ne medijima.

Iz Vlade je sa sastanka prvo izašao ministar financija Marić, a nakon njega premijerov savjetnik Fuchs, dok su ministrica Divjak i ministar Aladrović ostali razgovarati s premijerom.

Fuchs je po izlasku sa sastanka rekao da se razgovaralo o prijedlozima. Upitan je li bilo govora o odlasku ministrice Divjak, Fuchs je rekao da nije.

Podsjetimo, na današnjoj je konferenciji za novinare predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec rekao da će se odazvati na službeni poziv na sastanak s premijerom Plenkovićem. Kaže i da insinuacije da iza sindikata stoji politika mogu samo bolesni umovi pomisliti.

Foto: Admir Buljubašić/Hina