Zašto je zatitralo srce policajca koji je predao medijima snimku jurnjave svog moćnog šefa?

Zašto je zatitralo srce policajca koji je predao medijima snimku jurnjave svog moćnog šefa?

Policajac Dragan Števanja, kojeg se sumnjiči da je predao medijima snimku jurnjave sad bivšeg zamjenika Ravnatelja policije Josipa Ćelića i kojeg su udaljili iz službe zbog teže povrede službene dužnosti, tvrdi kako mu podmeću.

– Gospodin Dragan Števanja neće govoriti radi odavanja službene tajne. Ja o tome mogu govoriti kao njegov odvjetnik. Kad je već suspendiran zbog nečeg što nije napravio mogao bi dobiti suspenziju zbog onoga o čemu bi mogao govoriti. Procurila je snimka. Števanja je pod suspenzijom da je dostavio snimak. A nije. Niti je to dokazano. Pristao je da ide na poligraf. Zatrirao je – kazao je odvjetnik Branko Šerić, napomenuvši kako je Dragan Števanja srčani bolesnik i kako je to razlog, javlja Večernji list.

Sindikat policije pozvao je da se napravi nadzor snimki presretača jer bi se iznenadilo što bi se vidjelo i koga bi se našlo. – Da sam ja na mjestu tog kolege, ja bih isto napravio – izjavio je Nikola Kajkić, predsjednik Nacionalnog sindikata policije o policajcu/policajki koji su predali snimku Josipa Ćelića medijima. – Da ja imam pristup, u tri dana bi našao tko je odgovoran – istaknuo je odvjetnik koji kaže da se policajac otkrio svoj identitet javnosti jer nije kriv i jer nije zviždač. Šerić je kazao kako je 28 osoba imalo pristup snimkama i mogli su predati snimke policiji. Kajkić tvrdi kako je ovo najveća afera u povijesti MUP-a. – Treba napraviti nadzor svih presretača u Hrvatskoj pa vidjeti tko je osuđen, a tko nije – predložio je Kajkić.

Na slici: Bivši zamjenika ravnatelja policije Josip Ćelić

Foto: Hina