Što ministru Mariću nije jasno: Teško je prihvatiti da u ovom trenutku imamo takvo masovno nezadovoljstvo

Što ministru Mariću nije jasno: Teško je prihvatiti da u ovom trenutku imamo takvo masovno nezadovoljstvo

Ministar financija Zdravko Marić rekao je u petak da isključivi razlog nezadovoljstva prosvjetara – kada sve skupa uzme u obzir – nije samo financijske i fiskalne prirode.

“Teško se ne oteti takvom dojmu. Kada uzmemo sve skupa u obzir, vidimo i sami da nije isključivi razlog nezadovoljstva financijske i fiskalne prirode”, rekao je Marić, komentirajući jučerašnju izjavu premijera Plenkovića da štrajk ima predizborne konotacije.

Još jednom je apelirao da se situacija okonča i da se učitelji i djeca vrate u učionice i škole. Ponovio je da je Vladina ponuda kvalitetna i na tragu onoga što su do sada radili te da se od 2017. odvija korekcija i rast plaća.

“Stvarno je malo teško prihvatiti da u ovom trenutku, kada se sve zbroji, imamo takvo masovno nezadovoljstvo”, rekao je Marić uoči sjednice Vlade.

Na pitanje kad će se sastati komisija ili povjerenstvo oko koeficijenata za učitelje, odgovorio je da ne zna je li komisija imenovana i da će se “u relativno kratkom roku vidjeti na koji način, kako i s kim to odraditi”.

Ponovio je da su koeficijenti i rasprava o njima isključivo u ingerenciji Vlade te da nisu predmet pregovora. Unatoč toj činjenici, tvrdi, apsolutno su spremni sjesti za stol sa sindikatima i raspraviti o toj temi kada se napravi analiza i kada budu dobro sagledani svi aspekti koeficijenata i dodataka.

Foto: Admir Buljubašić/Hina