Plenković “poslao” zastupnicu u Njemačku: Ako vam se tamo toliko sviđa, sretan put, Gute Reise, auf wiedersehen

Plenković “poslao” zastupnicu u Njemačku: Ako vam se tamo toliko sviđa, sretan put, Gute Reise, auf wiedersehen

Zastupnica Centra, Dalija Orešković, dala je primjer iz Njemačke gdje se zastupnici koji ne dobiju odgovor od vladajućih mogu obratiti ustavnom sudu te zemlje, no da u Hrvatskoj to nije slučaj. 

“Ja sam pročitao što vi sve izgovarate i to je teška katastrofa i loše po zdravlje. Ni sada niste rekli kakva je to korupcija i čime sam se ja okoristio. Vi nemate ništa, vaš jedini cilj je doći ovdje i govoriti protiv HDZ-a. Bili ste predsjednica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa i pokazalo se da ste jako loša pravnica jer vam je sve palo na sudu”, rekao je Plenković.

“Ako vam se toliko sviđa u Njemačkoj, sretan put, Gute Reise, auf wiedersehen”, dodao je.

Orešković mu je odgovorila da u Njemačkoj demokraciju funkcionira i da su ondje vladajući dužni dati odgovor zastupnicima. “Vrijeme je da se riješimo jednopartijske diktature koja sada kroji izborni zakon”, napomenula je. 

Plenković je odbacio mogućnost uvođenja poreza na nekretnine poručivši kako bi HDZ taj porez naveo u izbornom programu da ga je mislio uvesti.

Nije smisao registra kućanstava uvođenje poreza na nekretnine, da smo to htjeli uvesti – to bismo rekli u izbornom programu, to nije opcija, to je neki nesporazum, kazao je Plenković na upit Davorka Vidovića (Socijaldemokrati) o najavljenom registru stanova, a što je povezao s mogućem uvođenjem poreza na nekretnine.

Plenković je naglasio da je cilj imati modernu, digitaliziranu, povezanu javnu upravu, a registar obitelji, stanovništva i kućanstava je alat koji će dati realnu sliku o nama samima i omogućit da mjere da budu preciznije i pravednije nego su sada.

Marina Miletića iz Mosta zanimao je HEP i sklapanje 5-godišnjih ugovora na što ga je ministar gospodarstva Davor Filipović uputio na upravu HEP-a.

“Ja ne odlučujem kako će se nabavljati električna energija u HEP-u nego to radi uprava i oni to neka objasne”, poručio je Filipović.

Foto: Hina