Plenković proglasio Milanovića političkim divljakom: Pupovac je napadnut na neprimjeren način

Plenković proglasio Milanovića političkim divljakom: Pupovac je napadnut na neprimjeren način

Premijer Andrej Plenković komentirao je posljednje javne nastupe predsjednika Zorana Milanovića. Odgovorio je na pitanje o tome treba li opozvati predsjednika države.

“Što se tiče te teme, ja bih rekao nekoliko stvari. Potrebno je držati se ustava i zakona. Ustavni sud je nešto kazao i on je jedini meritoran. Đurđević je prestala biti kandidat u proceduri koja nije u skladu sa zakonom i mi nju nećemo podržati. Ne može se biti predsjednik Ustavnog suda ako se ne poštuje zakon i reguliran proces izbora.

Šro se tiče ostalog rekao bih samo nekoliko detalja. Riječ je o političkom divljaštvu i na metodologiji vrijeđanja svih koji imaju drugačije mišljenje. To je neprihvatljivo. A posebno ako to javnost podržava, to je ona katastrofa. Ja se nadam da je takvih malo, jer je to talog društvenih mreža,

Pupovac je napadnut na neprizoran način. Predsjednik bi se trebao ispričati Pupovcu i cijelom narodu. Slično je i s medijima. Napada i medije”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Dodao je kako se neće spuštati na tu razinu, ali će ustati u obranu slobodu medija i razotkrivanje netočnih teza i banaliziranje procedure izbora predsjednika Vrhovnog suda i reforme pravosuđa.

Na pitanje razmišlja li se o opozivu Plenković je rekao kako on ionako ne može proći, budući da su Milanovića podržali i iz Mosta, a za opoziv predsjednika potrebna je dvotrećinska većina u saboru.

“Ako se ovako nastavi, može se i o opozivu razgovarati, ali kao što vidimo, to neće proći. Nismo zaboravili tko mu je pomogao da bude izabran… Glume nekakvu klerikalnu desnicu, a u biti su za predsjednika koji dolazi s lijevog spektra. Tu mislim na Most. To njihovi birači moraju znati. Ja se pitam, gospodine Grbin, Klisović, Miljević, zašto šutite? Odobravate li ovakve divljačke i vulgarne napade na Pupovca? Da vas čujem, zucnite”, rekao Plenković.

Podsjetimo, Milanović je jučer snažno kritizirao Jutarnji list i HRT.

Foto: Hina