Plenković s maskom i rukavicama ispred šatorske bolnice: Beroš otkrio da postoji šeik koji želi pomoći

Plenković s maskom i rukavicama ispred šatorske bolnice: Beroš otkrio da postoji šeik koji želi  pomoći

Premijer Andrej Plenković, koji je nosio zaštitnu masku preko lica, obratio se novinarima ispred KB Dubrava, gdje je obišao vojsku koja pred bolnicom postavlja šatore.

– Čitava bolnica će biti respiratorni centar za tretiranje pacijenata u slučaju širenja epidemije Covida-19 i čestitam na učinkovitosti. Mi upravljamo krizom, ne upravlja ona nama, kazao je premijer, kazao je premijer.

Ministar Vili Beroš rekao je kako uskoro stiže 11,5 tona zaštitnih maski za lice, zahvaljujući uspostavljenim kontaktima s jednim šeikom, koji želi pomoći.

Prije mjesec i pol uspostavili smo kontakt s određenim šeikom koji želi ostati anoniman i koji je ponudio pomoć, do realizacije dolazi danas, rekao je Beroš.

Dodao je da Hrvatska uči na postupcima drugih, javlja Novi list.

– Vidjeli smo na primjeru Italije da se u hodu moramo transformirati. Zato se ovako organiziramo. Imamo točno planove kad se kapaciteti Klinike za infektivne bolesti popuni, počinje punjenje ovih kapaciteta, a nadamo se da neće biti razmjer takav da ćemo iskoristii sve spomenute mogućnosti, dodao je ministar Beroš.

Foto:Damir Senčar/Hina