Zašto je Slaven Letica optužio Jelenu Veljaču i šeficu Međunarodnog monetarnog fonda

Zašto je Slaven Letica optužio Jelenu Veljaču i šeficu Međunarodnog monetarnog fonda

Slaven Letica tvrdi da su  pojavom koronavirusa došle na svoje Jelena Veljača i  šefica Međunarodnog  monetarnog fonda Christine Lagarde. Letičin  post prenosimo u cijelosti.

“Jelana Veljača i Christine Lagarde došle su na svoje: korona virus nemilice kosi stare ljude koji im idu na jetru i na živce

Bivša predsjednica MMF-a Christine Lagarde u tajnom je memorandumu prije tri godine napisala: „Stari ljudi žive predugo i to predstavlja rizik za globalnu ekonomiju. Nešto moramo hitno učiniti!“

Nadam se da nije potakla Kineze da puste korona virus na slobodu u nakanu da riješe problem prevelike potrošnje za mirovine i zdravstvenu zaštitu”, piše Letica.

On je svojedobno imao javnu polemiku s Jelenom Veljačom jer je u negativnom  kontekstu spominjala njegove godine. Tada je  Letica napisao:

“To me ne čudi. Cijeli naraštaj Jelene Veljače, zvane „Neuka“, mrzi i prezire nas starije ljude, pa me to ne čudi. Ne bi trebalo ni njega čuditi. Objašnjavam mu da je za takozvani „treći feministički val“ prijezir prema starcima, nažalost i MUŠKARCIMA, sasvim normalna stvar.

Ženski pokreti, kao i većina društvenih pokreta, u jednom se povijesnom trenutku susretnu s onim što se u medicinskoj sociologiji naziva „krizom uspjeha“. Kad su razvoj medicine i farmacije ostvarili najveći uspjeh – radikalno smanjili smrtnost od zaraznih bolesti – sreli su se s „krizom uspjeha“. Ljudski vijek je produžen, pa se povećao udio kroničnih i degenerativnih bolesti i boleština. Od stotina vrsta karcinoma do stotina vrsta staračkih duševnih bolesti”, napisao je Letica.

Foto: Hina