Plenković se osvećuje Vanđeliću koji ga je odbio: Sada će ga smijeniti

Plenković se osvećuje Vanđeliću koji ga je odbio: Sada će ga smijeniti

Na pitanje novinara je li Damir Vanđelić otpao kao kandidat jer je postavio određene uvjete poput biranja suradnika, premijer je kazao:  – Sve što je izašlo nakon što je Vanđelić odustao od daljnjeg angažmana je netočno i neistinito.

Na pitanje ostaje li Vanđelić na čelu Fonda ili će samo privremeno biti ravnatelj fonda premijer je kazao da je Vanđelić sam kazao da će na funkciji biti privremeno.

– Ako je netko privremeni znači da će trajati određeno vrijeme – kazao je premijer, javlja Jutarnji list.

Plenković je kazao kako to nema veze s Vanđelićevim odustajanjem od kandidature već da je to plod razgovora još iz listopada prošle godine.

Premijer je komentirao i raspuštanje gradske organizacije SDP-a u Zagrebu te kazao kako je to njihova odluka.

– Bio mi je simpatičan Maras, ne žele ga. Kod njega je voljni moment bio vrlo jak, je li tako kod Klisovića nije mi poznato – kazao je premijer.

Plenković je kazao kako će kandidata za gradonačelnika Zagreba objaviti kada se provedu sve procedure na razini gradskog odbora HDZ-a.

– Sve je definirano, sve što je bitno, u narednih tjedan dana ćemo imati cijelu postavu za sve županije i gradove koji su sjedišta županija – kazao je premijer.

Na pitanje može li se očekivati da Vanđelić ode s čela Fonda za obnovu premijer je kazao kako Vanđelić obavlja funkciju tehničkog karaktera.

– Bit će privremeni ravnatelj jer je angažman bio privremenog karaktera – kazao je Plenković.

Foto: Hina