Plenković se povlači: Milas se iznenada “razbolio”, a Milić tvrdi da nije ni trebao ići s Pupovcem

Plenković se povlači: Milas se iznenada “razbolio”, a Milić tvrdi da nije ni trebao ići s Pupovcem

SNV je u ponedjeljak najavio kako će u delegaciji biti Boris Milošević, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, Veran Matić, specijalni izaslanik predsjednika Republike Srbije, Zvonko Milas, državni tajnik, Radojka Mrkšić, članica udruženja “Protiv zaborava”,  sekretar Veljk Maksia, te Milorad Pupovac, predsjednik SNV-a

Delegacija će, objavljeno je iz SNV-a, položiti vijenac za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnosti u Dunav te će položiti vijenac na Ovčari, mjestu torture i zločina nad braniteljima i civilima, deportiranima iz vukovarske bolnice, javlja N1.

Zbog najave da će državni tajnik sudjelovati u polaganju vijenca u Dunav, uslijedila je žestoka reakcija vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave.

No, prema navodima glasnogovornika Vlade Marka Milića, nije bilo predviđeno da Milas sudjeluje u polaganju vijenca u Dunav.

“Slijedom pogrešne informacije koja se pojavila u javnom prostoru, napominjemo da nije bilo predviđeno da državni tajnik Zvonko Milas danas položi vijenac u Dunav zajedno s delegacijom SNV-a, već je trebao ići s njihovom delegacijom položiti vijenac na Ovčaru.

No budući da se državni tajnik Milas u međuvremenu razbolio, nažalost neće moći sudjelovati u današnjem programu kako je bilo predviđeno i u kojemu je trebao zajedno s potpredsjednikom Vlade Borisom Miloševićem odati počast žrtvama Ovčare”, javio je Milić.

Foto: Hina