Plenković se slaže s Kopalom da je netko iznutra sabotirao HDZ: Još uvijek nije razgovarao s Brkićem

Plenković se slaže s Kopalom da je netko iznutra sabotirao HDZ: Još uvijek nije razgovarao s Brkićem

Nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a, predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković komentirao je stanje u stranci i loše rezultate na izborima za Europski parlament. Upitan kad će se znati analiza lošeg rezultata izbora za Europski parlament, Plenković je rekao da su oni ocjenu izbora već dali.

“Što se tiče rezultata, mi nismo zadovoljni. Naš je plan bio osvojiti pet mandata, mislim da smo ih po svim aspektima trebali osvojiti. Očito je da smo na razini niza županija imali rezultate ispod očekivanja i ispod očekivanja županijskih organizacija. Očekujemo analize i izvješća koja će se proučavati, nakon toga ćemo vidjeti gdje smo”, rekao je Plenković.

Što se tiče izjave Roberta Kopala, da postoje opstrukcije u HDZ-u, Plenković je rekao da postoji niz indicija za to. “Malo je neobično, ako u manjim mjestima izlazak na izbore ljudi za koje se presumira da glasaju za HDZ ima ‘x’, a nakon toga broj glasača za neke manje izbore, za koje se također presumira da glasaju za HDZ ima ‘x’, a da je rezultat na izborima različit…”, rekao je Plenković.

“Mi ćemo sve temeljito analizirati, vidjeti koji su elementi bitni da stranka na sljedeće izbore izađe pobjednički”, rekao je.

Upitan je li se vidio s Milijanom Brkićem, Plenković je niječno odgovorio. “Vidjeli smo se danas na parlamentarnoj većini. Kad dođu izvješća i naprave se analize, razgovarat ćemo”, rekao je.

Foto: Tomslav Pavlek/Hina