Plenković zaprijetio ratnim profiterima: Ne dolazi u obzir da netko u krizi zarađuje više nego što je normalno

Plenković zaprijetio ratnim profiterima: Ne dolazi u obzir da netko u krizi zarađuje više nego što je normalno

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održan je sastanak državnog vrha i Stožera civilne zaštite nakon kojeg je premijer Andrej Plenković još jednom apelirao na građane da budu odgovorni.

“Sve službe će idućih dana sve ispitati, najviše statičari, kako bi osigurali sigurnost naših građana. Sad ćemo otići u dom Cvjetno naselje da vidimo kako su naši sugrađani koji su ondje smješteni”, rekao je premijer Andrej Plenković nakon sastanka državnog vrha i Stožera civilne zaštite.

“Dobili smo informacije od ministra Božinovića, epidemiologa i infektologa, njihov apel je da svi građani budu maksimalno odgvorni, da vode računa jedni o drugima jer ćemo samo disciplinom smanjiti i broj zaraženih i dinamiku širenja zaraze koja je na 361. Budući da se obavlja više testova, za očekivati je veći broj zaraženih.

I imamo poruku oko cijena. Prije nekoliko danas smo donijeli odluku da se cijene vrate na 30. siječanj. Apeliram na sve – nemojmo koristiti ove dvije krize za profitiranje, to ne dolazi u obzir. Državni inspektorat će voditi računa da se to ne događa, ne dolazi u obzir da netko u krizi zarađuje više nego je to normmalno”, istaknuo je premijer.

Komentirajući današnju odluku premijera da svoju plaću za ožujak zajedno sa svim ministrima donira za saniranje posljedica potresa u Zagrebu, Plenković je rekao da su tu odluku donijeli oni kao članovi i članice Vlade, a tko se želi pridružiti, dobrodošao je.

Premijer je najavio obilazak studentskog doma Cvjetno naselje:

“Jučer je bilo nešto manje od 200 ljudi. Vidjet ćemo kako je danas zbog hladnoće i novih okolnosti. Kapaciteti su spremni, Cvjetno naselje može primiti više od tisuću ljudi. Dobro smo logistički spremni za prihvat.”

Foto: Hina