Plenković žestoko napao Beljaka zbog izjava o UDBA-i: Bili ste apologet ubojstava, vaši koalicijska partneri nastoje to sakriti

Plenković žestoko napao Beljaka zbog izjava o UDBA-i: Bili ste apologet ubojstava, vaši koalicijska partneri nastoje to sakriti

HSS-ov Krešo Beljak pitanje je postavio premijeru o Šmidhenu. ‘Svima je stigao dokument pod naslovom institucionalni kriminal u institucijama. Rezultat tih dugogodišnjih problema mogla bi biti šteta za proračun u iznosu više od milijardu kuna. Navodno oštećena strana je spremna doći i osobno i objasniti o kakavim se kriminalnim radnjama radi. možete li kao premijer napraviti bilo što, osnovati neku komisiju i pomoći položajem da se stvar raščisti’, upitao je Beljak.

‘Što se tiče ove teme, ja se kao mnogi Zagrebpčani sjećam Šmidhena, to je bilo lijepo izletište. O ovoj temi vodi brigu Ministarstvo državne imovine. Što se mene tiče mogu ja primiti koga god, ali ovo je pitanje u pravnoj domeni i tu ja ne mogu pomoći. Evo nakon vašeg apela zatražit ću ministra državne imovine da vidi u kojoj je fazi slučaj’,  kazao je Plenković.

No, nije mogao prešutiti Beljakov skandalozan tvit o ubojstvima UDBA-e,javlja Tportal.

‘Moram se osvrnuti na ovu vašu izjavu. Vidim da ste se ispričali, nastojite reć da ste bili nervozni, vaši koalicijski partneri nastoje to sakriti. Ovo što ste napisali ima drugu dimenziju, poslali ste poruku koja je opasna i loša, bili ste apologet ubojstava. Ovo što ste napravili pridonosi podjelama u društvu, uzbrukali su se ljudi na našu vašu izjavu, povucite to malo čvršće. Htio sam vam to reći dobronamjerno, kao što ste mi dobronamjerno postavili pitanje o Šmidhenu. Zato vam dobronamjerno kažem – nemojte to činiti, nije to dobro’, kazao je Plenković smirenim tonom.

 

Foto: Edvard Šušak/Hina