Plenković žestoko napao Milanovića: On je bijesni lažljivac koji polarizira Hrvatsku

Plenković žestoko napao Milanovića: On je bijesni lažljivac koji polarizira Hrvatsku

U prvom ovogodišnjem medijskom istupu na kojem je predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Europskom unijom premijer Andrej Plenković odgovorao je i na pitanja novinara oko predsjedničke kampanje.

Na pitanje oko kritika čelnika SDP-a Davora Bernardića na HDZ kaže:

“Što se tiče čelnika oporbe, nekidan sam rekao da on ima kontinuirano jednu te istu pjesmicu, a to je bacati blato na HDZ i Vladu, te lijepiti etiketu korupcije. To je pjesmica koju ponavlja nekada više, nekada manje.

Element koji je prohujao da smo dobili packe Europske komisije oko korupcije je stručno izvješće koje je relevantno i bitno i mi ga poštujemo i koje se odnosi na makroekonomske neravnoteže, javlja N1.

Usvojeno je na Odboru za ekonomske politike i to je tijelo koje se bavi državama u kontekstu makroekonomskih neravnoteža, a mi smo izašli iz mehanizma prekomjernih makroekonomskih neravnoteža.

A referenca se odnosila na pitanje borbe protiv korupcije u društvima s većinskim državnim vlasništvom, a mi smo ne samo ispunili 83 posto svih mjera u Antikorupcijskom planu nego smo i usvojili posebne planove borbe protiv korupcije upravo u tim društvima i njhova tijela su donosila posebne odluke i akte koji se bave tom temom.

Mi ne kažemo da nema korupcije, ali ima je u svim zemljama i mi se protiv nje borimo. Ova Vlada nema utjecaja niti ambiciju utjecaja na tijela poput policije, DORH-a, USKOK-a i bilo koga tko treba neovisno poduzimati radnje koje su bitne za bilo koga. Mi smo dokazali da nema nedodirljivih”, rekao je.

Oko videoporuke podrške Julienne Bušić aktualnoj predsjednici kaže da nije bio upoznat s porukom, ali i dodao da je to drugi krug kampanje gdje ljudi iz javnog i političkog života javno daju potporu. “Primio sam na znanje tu potporu i nemam drugih komentara.”

Na dva potpitanja novinara oko potpore Julienne Bušić i bi li prihvatio takvu podršku te čini li to štetu Hrvatskoj prvo je rekao da neće to dodatno komentirati, a pri drugom pokušaju pitanja da je već odgovorio na to pitanje.

Za Zorana Milanovića kaže da konstantno laže o njemu i da je davanje glasa njemu davanje glasa nekome tko laže i tko je u kampanju ušao bijesan te da je riječ o čovjeku koji dijeli i polarizira Hrvatsku.

“On je očito najbolje što ljevica ima, a to puno govori i o njima kad su njega pronašli kao kandidata.” Otkrio je da će ga od sada zvati Zajedničar jer je tek sada otkrio zajedništvo.

Foto: Admir Buljubašić/Hina