Plenkovića iživcirao trivijalni Milanović: Miješa se, a nije ni stupio na dužnost

Plenkovića iživcirao trivijalni Milanović: Miješa se, a nije ni stupio na dužnost

Hrvatski premijer Andrej Plenković nedjelju provodi u Dubrovniku, a u kratkom obraćanju novinarima svim Dubrovčanima, njihovom gradonačelniku Mati Frankoviću i županu dubrovačko-neretvanskom Nikoli Dobroslaviću čestitao je Festu svetog Vlaha. Zahvalio im je pritom na, kako je rekao, doprinosu razvoju grada i županije pohvaljujući njihovu suradnju s Vladom i tvrdeći da nema domene u kojoj nije vidljiv napredak.

Na pitanje novinara da prokomentira izjavu izabranog predsjednika Republike Zorana Milanovića koji smatra da je Plenković u subotu trebao doći na svečanu ceremoniju povodom godine u kojoj je Rijeka Europska prijestolnica kulture, a da je u Portugal, na sastanak ‘prijatelja kohezije’, mogao poslati i svog šefa kabineta, premijer je prvo rekao da tu izjavu nije čuo, ali ipak nije odolio a da je ne komentira.

– Nisam čuo tu izjavu, ali ne znam zašto se netko tko uopće nije stupio na dužnost miješa. Naša Vlada je podržala projekt Europske prijestolnice kulture, a u Portugal sam na sastanak prijatelja kohezije došao u funkciji predsjedavajućeg Europskog vijeća. Možda je to [Milanović] zaboravio, nije se dugo bavio time, možda nije svjestan… Te trivijalne komentare uopće neću komentirati. Na otvorenju su bili ministrica kulture, ministar prometa, ministar turizma, moj posebni savjetnik Kusić, fizički je neizvedivo biti istovremeno na dva mjesta. Nisam ja taj koji je određivao termin sastanka u Portugalu. Vidim da još neki lijevi aktivisti to ističu…, rekao je Plenković.

O kandidaturi Tomislava Karamarka za predsjednika HDZ-a nije htio govoriti, već je samo izjavio da je sve o tome već rekao u Portugalu. Za ministra obrane Damira Krstičevića, nakon pitanja novinara je li s njim razgovarao o njegovoj sudbini u Vladi, samo je rekao da on ostaje ministar.

Nije rekao kako će se gradski HDZ postaviti prema predloženim izmjenama zagrebačkog GUP-a, javlja Jutarnji list.

– Odluke gradskog odbora su u interesu onoga što je dobro za razvoj Grada Zagreba, izjavio je.

Na pitanje za komentar subotnjeg prosvjeda protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića samo je uzvratio: – A što da komentiram?

Na kritike vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, koji se u taboru Plenkovićevih oponenata kandidira za zamjenika predsjednika HDZ-a, a nedavno je rekao da premijer i šef HDZ-a nije napravio dovoljno na unutarnjepolitičkom planu, najavio je skoro ‘otvaranje karata’.

– Gledajte, imat ćemo unutarstranačku kampanju pa ćemo otvoriti karte do kraja i vidjeti tko je što napravio na kojem planu, rekao je Plenković i nabrojao niz podataka koje je interpretirao kao uspjehe svoje Vlade.

– Recite Penavi da malo prati detaljnije što se sve radi, a naročito za Vukovar. Ako neće on, onda ćemo mi na 30 strana navesti kakve smo sve potpore Vukovaru dali pa ćemo vidjeti tko je što učinio.

Foto: Hina