Plenkovićev krug “šokiran” Stierovom izjavom da neće napadati Škoru: Podupire Kolindu s figom u džepu

Plenkovićev krug “šokiran” Stierovom izjavom da neće napadati Škoru: Podupire Kolindu s figom u džepu

Izjava Davora Ive Stiera da će podržati Kolindu Grabar-Kitarović i pomoći joj u kampanji za drugi mandat na Pantovčaku, ali da mu ne pada na pamet napadati njezina protukandidata Miroslava Škoru, u HDZ-u je dočekana s nevjericom.

I to tolikom da Plenkovićevi suradnici neslužbeno govore kako je takva njegova podrška s figom u džepu i izraz njegovih osobnih ambicija.

“Izjava je što se nas tiče u najmanju ruku zbunjujuća. Ako uzmemo u obzir da najžešći napadi prema Kolindi dolaze upravo iz tabora protukandidata Škore, izjavu tumačimo kao da daje potporu s figom u džepu i kao izraz njegovih osobnih ambicija, a ne stvarne želje da pomogne Kolindi i stranci”, razljutili su se na Stiera u vrhu HDZ-a.

“Ako nije u stanju odgovoriti na kontinuirane napade i dezinformacije koje stižu iz stožera Miroslava Škore, onda je ta njegova potpora Kolindi s figom u džepu”, ponavljaju izvori iz vrha HDZ-a Jutarnjem listu.

Stier je, kako prenosi RTL, pojašnjavjući zašto neće napadati Škoru, rekao da je HDZ-ov protukandidat Zoran Milanović, a ne Škoro. U HDZ-u na tu njegovu izjavu odgovaraju kako time praktički šalje poruku članovima i simpatizerima HDZ-a da su Kolinda i Škoro isto.

“To je nama neprihvatljiva teza koju moramo raskrinkati i razjasniti što zastupaju ljudi oko Škore”, poručuju u vrhu HDZ-a.

Izvor iz HDZ-a koji je dobro upoznat sa stajalištima Davora Ive Stiera oko strategije koju bi HDZ, odnosno Grabar-Kitarović trebala zauzeti prema svojim protukandidatima tijekom kampanje kaže da je iskreno začuđen zašto je Stierova izjava izazvala burne reakcije nekih iz vodstva HDZ-a.

– Pa Stier je rekao ono što već mjesecima govori i što možete pročitati u njegovim intervjuima. On smatra da tijekom kampanje biračima treba komunicirati da se radi o izboru između Grabar-Kitarović i Milanovića. On je samo ponovio ono što stalno govori, a to je da je naš politički suparnik Milanović, a ne neki drugi kandidat – kaže naš sugovornik. Podsjeća da je Stier nedvosmisleno i u više navrata rekao kako čvrsto podupire kampanju Grabar-Kitarović i da ona može računati na njegovu pomoć, bez obzira na to što on neće biti u njezinu izbornom stožeru.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina